Sunday, May 31, 2009

ryuji sato....YAHOOOO!!!!!



penah tak korg search name nick korg kt yahoo engine or google?
tadi saje aku try...
mula2 try kt pakcik google....tak sangka no 4....
hahhahahaha........
lagi tak sangka aku buka makcik yahoo lak...top search beb......
pergh!!! top search beb....
hahahahahahaha...
sungguh ku tak sangka.....

Cik Siti Kus...


adoi...
aku baru nak citekan pengalamn aku satu mlam dlm gelap n kehidupan aku dlm spa...
smlm aku ader ambik gmaba dllm gelap...
pastu nak tranfer la dari camera digital olympus aku nie..
sekali ape yg aku jumpe hanya gamab ct kus nie...
nie mesti kakak aku dah trfer gmba2 tu masuk pc aku nie...
coz esok dye nak konvo...so dye nak ambik gamba banyk2 kowt....
mls lak nak bukak pc..tkpe2...
nnti aku dah bukak pc aku update lagi blog ni...
adoi tikus tikus....
meh aku cite pasl cik ct kus nie....
aku rase nie ct kus terakhir kowt kt umah aku...
pas jer tngkp yg nie dah takder tanda kewujudan bntang ini...
pasjer tangkap bintang yg tak seberapa nie..
aku terus wat mouse...
hahahaha...
dpt mouse baru beb...
mouse bergerak...
tak yah nak gerakkn...
ko ckp jer kt ct kus nie...
nnti dye click sendri...
nie gmba dye.....

p/s: hanya 2 eko tikus berjaya ditangkap sblm dorg lenyap dari umah aku nie...
aku pun tak tau mane dorg sesat...cam mane ley masuk umah aku nie....
dah kene tahan 2 eko baru sume tkt nak masuk umah aku...hahahahahahaha
kalau hamstr yg masuk umah takper gak...boley gak bela...


Thursday, May 28, 2009

Champion League 2009 milik Barca


pukul 11...
aku dah kaur rumah menuju ke tempat destinasi utama...
iaitu cari kedai mamak kat Bukit Tinggi tuk tgk bola....
pukul 11????bola strt kul 245....
so ape yg ktrg buat???
di samping menungu kul 245...
aku,gjah n cikek... p la main snuker lue....
tp cikek tak menang pun ngan aku...hahahahhahaha..
pukul 225..baru ktrg kuar dari tempat snuker tu...
n ape yg jadi???
nak p Asoka....dah penuh.....
p lak try tgk kt Pelita...penuh...
tgk Kayu..anak haron tul....tutup...ape bende la..bukak la 24 jam..
dah sume penuh...
ktg gerak la p S.Alam...
aku yg ajak coz aku ingt tak ramai coz budak2 uitm ngah cuti sem...
tp agak mengecewakan...sume muple penuh...
Bara, Kulafah, Hakim, Kahlifah...sume penuh...
last2 aku try kt area umah sewa aku..Ali Corner..
ader la tempat....
sampai2 kt situ keputasn dah pun satu kosong memihak kt Barca...
aku dah bagitau gjah yg sokong MU suh tukar sokong Barca..coz aku mmng sokong Barca coz MU dah menang banyk gt piala season nie....
n harapan aku tuk tgk MU kalah berjaya...
tak sia2 aku p sampai S.Alam tuk tgk MU kalah...
hahahahahaha....
abis jer bola...keadaan jalan raya yg lengang menjadi sibuk...
kul 5 pagi cam kul 8 mlm...ko banyngkan la bertapa ramai yg tgk bola kt muple2 berhampiran..
umah dorg nie takder ASTRO ker?
sian kt bdk yg takder ASTRO kene berdiri kt luar...
tp aku ttp puas hati coz BARCA menang...
kemenangan sejati Barca
Van De Sar yg terkejut beruk tgk bola tu...hahahah..lwk gamba nie
.Rooney yg hampa.

---MU cube lagi season depan--

Tuesday, May 26, 2009

hapy best day!!!!



memperkenalkan..nie ayah aku a.k.a papa....
hurmmmmm
juz aku nak wish besdy smlm...
ari ni baru post....
smlm aku dah wish dah besdy dye....
hurmmmmm.....
tak tau dah nak tulis per...
ngah blur la skunk nie...jam menujkkn 531a.m
tp tak tido lagi...huhuhu...
pape pun juz nk wish u hapy besdy to u..
sweet 51....??
sweet ker?
heheheheehehhee.....

Saturday, May 23, 2009

End of Prison Break

warning...kepda saper2 yg lum tgk n tak nak tau lagi cam mane cite nie berakhir...anda di larang keras untuk baca post ini....

i will miss this story...:(
aku mengikuti cite nie dari 1st season....
and bermula nyer season 2 aku strt dowload cite nie tiap2 minggu
aku tak penah miss pun cite nie....
n minggu lepas aku tak download cite tu...
coz aku tau minggu nie adalah mnggu terakhir tuk aku dowlod  prison break(PB)....
so aku ambik keputusn tuk tangguh satu minggu untuk aku dpt kepuasan nak tgk 2 cite sekali gus...
and the result,the end of this stry tak menghampaka aku....
cerita nie tak penah menghampa kan aku..n bg aku cite nie paling best n terbaik dlm banyk2 
cite series yg penah aku tgk....
bermula di season pertma michle scofield(MS) msuk penjra semta2 untuk selmatkan abang dye yg tak bersalh Linc...
dan berjaya keluar...
season 2...kisah dye hidup dlm keadaan ketakutn coz di buru polis
season 3 kisah dye masuk kembalik ke pajra and penjara nie jauh lebih hebat dari penjara pertama...
and the final episode is about to seek a freedom....
ending dye amat sedih sekali bagi aku...
coz MS mati akbt sakit yg dialami nye.....
and this is unexpcted ending from me....
i will miss this story...
the capablty of the negativty....

1st season

3rd season

final season
kubur MS

--the end--
---pasnie aku tak tau nak layan cte per lak---

Wednesday, May 20, 2009

True Story...must read this!!!!

This is a true story of a young college gurl who
 past
 away last month,
at shah alam. her name is Priya she
 was hit by a lorry. i dont  wanna mention the name
 of
 the college. She have a boy friend  named shankar.He
 stays in johor. Both of them are true lovers. They 
 always hang on the phone. U can never see her
 without
 her handphone.
 
 She spends 3/4 of the day talking with shankar.
 Priya's family knows about their relationship.
 Shankar
 is very close with Priya's family. (just imagine
 their
 love). Before she passed away she always told her
 frens "If I pass away please burn me with my
 handphone" she also said the same thing to her
 parents.
 
 After her death, ppl cant carry her coffin. i was
 there. a lot of them tried to do so but still cant, 
 everybody including me, had tried to carry the
 coffin,
 the result is still the same.
 
 Eventually, they called their neighbour, a "bomoh"
 from thailand (pak Darin), who is a fren of her
 father. he took a sit and started speaking to
 himself
 slowly. after a few minutes, he said "this girl
 misses
 something here". then her frens told Darin bout her 
 intentions to burn her with her phone. He then
 opened
 the coffin and place her phone and SIM card inside
 the
 casket. after that they tried to carry the coffin.
 It
 could be moved and they carried it into the van 
 easily. all of us were shocked. (can u feel the
 fear.
 i'm shaking at this moment)

 Priya's parents didnt inform Shankar that Priya had 
 passed away. (pity Shankar). after 2 weeks Shankar
 called Priya's mom. 
 Shankar:...."Atte, I'm coming home 2day. cook
 something nice for me. Dont tell Priya that i'm
 coming
 home 2day. i wanna suprise her." Her mother
 replied....."u come home first, i wanna tell u
 something very important." after he came to shah
 alam,
 they told him the truth about Priya.
 
 Shankar thinks that they were playing a fool. he was
 
 laughing and said "dont try to fool me. tell Priya
 to
 come out. i have a gift for her.pls stop this
 nonsense". then they show him the original death
 certificate to him. they gave him proof to make him 
 believe.(Shankar started to sweat). He said... "its
 not true. we spoke  yesterday. she still calls me.
 Shankar was shaking. suddenly, shankar's phone rang.
 "see this is from Priya. see this..." he showed the
 phone to priya's family. all of them told him to
 answer.he talked using the loudspeaker mode. all of
 them heard his conversation Loud and clear. no cross
 lines, no humming. it is the actual voice of Priya &
 there is no way others could use her simcard since
 it
 is nailed inside the coffin they were so shocked and
 asked for pak darin's help again. pak darin  brought
 his master (Tok Chen) to solve this matter. he &
 Darin
 worked  for 5 hours. than they discovered one
 thing...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 ......
 
 
 
 
 
 
 
 
 ......
 
 
 
 
 
 
 
 
 





 
 
 
 
 
 DiGi. Best coverage ever, ONE LOW FLAT RATE~!!!!!!!
 anyone, any network, anytime ANYWHERE!!!

Tuesday, May 19, 2009

Surat Cinta Untuk Ayang

surat cinta

 "Valentine hari tu ayang tanya tang mane kite sayang kat ayang. Time tu
 kite tak dapat nak jawab. Semalam ayang merajuk ngan kite, kite dah
 penat nak layan. Ayang call kat kite kite malas nak jawab. Tang mane erk
 kite sayang kat ayang? Semalaman kite duk pk soalan tu. Pernah ke? Maybe
 tak sedalam cinta Titanic atau Taj Mahal. Sayang kite kat ayang sangatla
 kerdil. Sebab tu la ayang selalu merajuk erk? Tak tahula, setahu kite:
 
 1. Sebelum kite kenal kat ayang, setiap sem kite dapat Anugerah Dekan.
 Bile dah kenal ngan ayang, setiap sem kite repeat paper. Sebelum kenal
 ngan ayang kite belajar pakai duit biasiswa, lepas kenal ngan ayang,
 keluar makan lagi nak mintak duit ngan emak kite.

 
 2. Kalau ade 1 buah epal, kite bagi je kat ayang. Kalau ade 2 buah epal,
 kita bagi yang besar kat ayang.

 
 3. Kalau kite makan ikan, ayang makan tang badan ikan tu, kite pula
 makan tang kepala ikan tu je.

 
 4. Ayang ni tak la cun sangat, tapi kite tak pernah kutuk ayang tak cun.
 Tapi kite yang hensem ni ayang lagi nak kutuk ngan member depan kite,
 kata kite tak hensem langsung. Eera Fazira berlalu depan mata, kite diam
 je. Takut kalau puji kang ayang marah. Mat Indon duk depan Sogo ayang gi
 ngorat time kite gi tandas. Siap mintak nombor tepon depan kite lagi.
 

 5. Kalau keluar ngan ayang, ayang slambe nak makan Starbucks, kite tipu
 kite dah kenyang, padahal bile dah sampai kat umah kite makan mee maggi.
 
 
 6. Sebelum kenal ngan ayang., kite tak pernah ade girlfriend. Selepas
 ayang kenal ngan kite, genaplah koleksi ayang ada 20 boyfriend
 kesemuanya. Kite tak pernah marah ayang plagirl, dah tu ayang kata kite
 cam sami buddha.

 
 7. Kalau ayang rasa nak cium kite, ayang cium terus tak pernah tanya
 pun. Tapi bile kite rasa nak cium ayang, lepas tanye lagi nak kene
 reject.

 
 8. Ayang selalu pukul dada kite, tampar muka kite, cubit peha kite, kite
 tak pernah tengking sekali pun, apatah lagi nak cubit, nak tampar, nak
 pukul?

 
 9. Pernah ayang tanya kalau ayang jatuh cinta ngan laki lain, kite nak
 buat ape. Kite kate kite nak bunuh laki tu. Tapi bile kite tanya kalau
 kite jatuh cinta kat pompuan lain, ayang nak buat ape, ayang kata nak
 bunuh kite, emak kite, ayah kite ngan nenek kite.

 
 10. Kite beli mask Clinique ngan ayang harga RM300 kite kate harga RM30.
 Ayang beli jam tangan kat kite harga RM30 ayang kate harga RM300.

 
 11. Setiap kali berjumpe kite bagi hadiah kat ayang, tapi setiap tahun
 birthday kite ayang kate dah lupe.

 
 12. jgn baca kalau anda berumur 18 tahun ke bwh
Aritu ayang peluk kite kate nak sangat romen ngan kite, kite kata
 tak boleh, dosa. Ayang kate kite tak sayang ayang. Pastu semalam ayang
 pakse kite romen ngan kite. Kalau tak ayang nak break ngan kite. Ok
 pukul 2 pagi kite sanggup bawak motor sampai Jalan 
Pahang nak beli
 kondom. Ayang kate saje je nak test kite, pastu marah kite keji. Kite
 diam je duk tepi akuarium... tengok ikan emas tengah romen.

 
 13. Kite rosakkan headphone walkmen ayang, kite ganti satu discman baru.
 Ayang rosakkan kerete kite, ayang buat derk je.

 
 14. Sekali ayang demam, kite kene diet 2kg nak jaga ayang. Sekali kite
 demam, ayang tambah berat 2kg sebab abiskan makanan kite.

 
 15. Kite tak pernah kata ayang pendek, ayang marah kite tinggi sangat,
 member ayang ketawakan ayang.

 
 16. Ayang datang umah kite, kite tido sofa, kite datang umah ayang, kite
 gak yang tido kat sofa.

 
 17. Mak kite belikan rantai Tiffany ngan ayang. Mak ayang tak pernah
 ajak kite makan kat umah ayang walau sekalipun.
 
 18. Kucing umah kite bersalin, kite bagi anak kucing yang paling cute
 kat ayang, 2 hari je ayang bela, kucing tu dah mati. Ayang tak kate pa
 pe pun. Ayang bagi ikan emas yang dah dekat mati kat kite, 2 hari kite
 bela dah mati. Ayang kata nak bunuh semua anak kucing kite.

 
 19. Ayang kalau nak pakai duit kite, terus ambil takyah bagitau. 30 ke
 80 ke seratus ke selagi wallet kite ade duit. Aritu kite nak pinjam 10
 ringgit sebab terlupe bawa wallet, ayang kate kite kedekut.

 
20. Birthday ayang kite tak pernah terlupe. Birthday kite arini ayang
tak pernah ingat.

note:takder kene mengena tentng diri aku langsung...
jgn wat andain yg melampau...
juz post di kala borink2....

---hargai diri anda---

Saturday, May 16, 2009

SempanA Hari GuRU...


gamba2 kat bawah nie antara gamba2 cikgu yg penah mengajar aku n mendidik aku menjadi insan yg berguna....aku dah cari seluruh lptp aku n yg nie jer aku ader simpan gamba dorg....
2005:
nie aku nak kenalkn kt korg... Name dye ASIDAH bt DAHALAN....kalu korg nak tau, dlm banyk2 ckg yg pernah mengajar aku...nie la ckg aku paling syg...aku amat rapat ngan dye time sek lue..n w'pn aku dah bersekolah lagi, kalu time2 cuti aku akan p sek melawat ckg nie...n skunk adik aku ckp dye dah berpindah sek....so dah tak dpt jumpe dye...ingt nak jumpe gak dye...tp nnti la....hehehehe...yg gmba kecik tu kt bkang ckg aku tu...adik angkt aku....dah lama tak cntc dye...tah ape jdi skunk nie...lost cntc bile dah masuk mtrx....ape2 pun wish u luck....
nie lak name dye........hurmmmm aku dah lupe...tp dye ustz paling bez kt sek...sempoi abis...
aku tgk je gamba nie aku gelak sampai nak pecah perut.....kelakar gile...muke nak skema jer masing...yela nie, gamba nie mase umo 17 tahun...skunk dah 21...dah bape tahun belalu...kelkar...sume muke budak2....
yg muka garang nie...aku pun dah lupe gak name dye...kalu time garang harimau pun dye telan...hehehehe...tp garang tu la yg mengajar aku mengenal erti kehiduapn.....

2006/2007
nie strt zaman mtrx aku....name lec nie pun aku dah lpe..adoi...nape aku nie cpt sgt ek lupe...ape ye name dye...tp seingt aku dye aja subjk account kowt.....ha..btul la acc...yg pempuan2 tu sume clssmate aku.....
hah..yg nie aku ingt...name dye Pn. Masrizi(btul kowt eja) nie lec eko aku time kt mtrx...
n tuk maklumt korg jejaka kat citu je la lelaki dlm kuliah ktrg..myb ader 3 or 4 org tertinggl kowt...total sume ader 1oo lebih, tp yg nie jer laki...korg bayangkan la ek....
now we change our language because this is my lec who teach me eng...Mdm Saratha....
she is very kind teacher n funny....this pic take on last class bfore my final exam
this momnt so funny bcoz if i not mistake,there have 4 or 5 camera there..so we need to pose around 2 mnte.....bayngkan...lenguh beb nak posing
hah..yg nie lak name dye Pn Noranyza...(kalau slh eja sory pn.)hehehehhe...dye nie ngajar tutorial bisnss...
dye pun best....full of actvty....dari dye la aku tau bape ssh nyer nak handle program....
jenuh beb.... ingt senng jer nak handle....tp akhirnye berjalan ngan lancar....
thnks to U...
yg nie lak snd ckg bussnss aku coz dye juz aja kuliah jer....En Nain namenyer...ckg yg paling sempoi abis la...kelas dye pun cool jer...satu2nyer lec lelaki mengajar aku time kt mtrx ritu...yg len sume pempuan..sume berbaju melayu coz ari tu ari jumaat....kalu ari jumaat jer mmng ktrg akn pakai baju melayu
n the last one is my ustazah
name dye ustazah zahiroh....dah name pun ustzh....kompemla ngajar subjek agama

2009:


nie gamba terbaru sekali.....
adoi....sekali lagi lupe name pn.
alamak sory pn. 
yela mane tak lupe...kt U nie asyk panggil pn jer....tak ingt name la...tp pn mmng terbaik
kelas pn tak penah bosan...penuh dgn activty...gamba nie di ambil selepas activty concert day
ktrg kene nyanyi....korg banykn la..nyanyi kt kelas....
tu yg bawak gitar tu...
hehehehhe

kepada ckg len yg takder muke kt citu bkn bermkna saya tak syg..juz takdr..kalu ader mmng dah letak....
so saya nak mintak ampun n halalkan ape yg telah ckg2 berikan kepada saya....
so pape pun...
aku nak ucapkan 
SELAMAT HARI GURU
regards 
ryu

Friday, May 15, 2009

Jin

smlm ngah lepak2 kt kedai mkn sambil tgk cite keliwon...
terbukak la pulak cite pasl hantu n pengalamn masing...
so aku pun nak cite la ckit pasl asal-usul n maklumt brkaitan ngan jin nie..
aku dpt email nie dah lama...sekadar nak infom kt korg...

---selamat beramal---

hari yang mendatang tidak akan memberikan sebarang makna jika kegagalan semalam tidakdijadikan teladan...





Subject: KULIAH JIN : UST. HJ. ISMAIL KAMUS 




1) Jin berasal dari Jan (Bapak Jin) dangelarannya 


Azazil. Dicipta dari api (biru), dan telah beramal 


puluh ribu tahun lamanya . 




2) Apabila Allah swt.memerintahkannya supaya tunduk 


menghormati Nabi Adam, mereka telah ingkar. Allah swt. 


melaknat dan perintah turun ke bumi. 




Jin terbahagi kepada dua iaitu Jin Islam dan Syaitan. 




3) Jin Islam pula terbahagikepada dua iaitu Jin 


Islam(Soleh) dan Jin Tidak Islam (Tidak Soleh). 


Syaitan yang turun kesemuanya jahat (tidak Islam). 




4) Makanannya dari Api (Asap). Itusebab orang-orang 


Melayu dilarang mengunakan kemenyan kerana Jin paling 


suka dengan asap yang busuk. Tetapi orang-orang melayu 


ini degil, suka sangat dengan asap kemenyan. Beliau 


menambah, orang-orang yang suka hisap rokok itu, 


adik-beradik jin lah tuu. 




5) Tempat tinggal Jin seperti diawan, sungai, hutan, 


lombong, laut, tempat-tempat tinggi (KLCC), tandas dan 


kubur. 




6) Beliau menasihat apabilaingin buang air di 


perjalanan (contohnya jalanraya), perlu baca " Sala 


Mun, 'Ala Sulaiman, Fil 'alamin." 




Mengikut sirahnya jin sangattakut dengan Nabi 


Sulaiman. Orang-orang Melayu suka sangat membaca 


ucapan, "Ampun Datuk, Anak cucu tumpang lalu" Masa 


bila pulak jin dapat pangkat datuk. Dan masa bila 


pula, kita jadi cucu cicit jin !!!! 




7) Jin tidak mengetahui akanalam ghaib, itu sebab 


jika ada dukun atau bomoh yang tahu menilik-nilik 


nasib, pembohong...." Sirahnya apabila Nabi Sulaiman, 


memerintahkan jin untuk membina istananya, sehingga 


Nabi Sulaiman meninggal pun jin tidak perasan/tahu. 


Semasa itu Nabi Sulaiman duduk di kerusinya dengan 


tongkat kayu. Dan jin tekun membuat kerja di 


hadapan-nya. Sehingga anai-anai memakan tongkatnya dan 


tongkat tersebut reput dan jatuh serta Nabi Sulaiman 


pun jatuh, maka barulah tahu oleh jin bahawa Nabi 


Sulaiman telah mangkat. 




8) Manusia juga dilarang membuangair di 


lombong-lombong yang airnya tenang, terutama di waktu 


tengah malam. Jin suka mandi di situ, waktu itu. Di 


larang juga buang air di lubang-lubang (tanah). 




9) Rumah-rumah yanglama tidak berpenghuni atau rumah 


yang baru siap belum duduk lagi, jin suka tinggal di 


situ. Sebelum duduk rumah baru, di galakkan membaca 


surah Al-Baqarah, sehingga habis. Jin lari selama 3 


hari. Tidak perlu tepung tawar bagai.... orang melayu 


suka sangat menepung tawar !!! 




10) Jika budak menangistengah-tengah malam, azankan 7 


~ 10 kali, jika tidak bacakan ayat Kursi dengan cara 9 


kali henti (tekniknya) sebab beliau pernah jumpa orang 


yang di rasuk. 




* Kalau rajin..Tolong sebarkan maklumat ini kepada 


saudara Muslim Muslimat yang lain. Ilmu yang 


bermanfaat ialah salah satu amal yang berkekalan 


bagi orang yang mengajarnya meskipun dia sudah mati.

Thursday, May 14, 2009

Cara pemakanan Rasullullah...

Ada sedikit ilmu yg ingin saya kongsi bersama dengan kawan2 semua?
Rupa2nya tanpa kita sedo, dalam makanan yg kita makan sehari2, kita tak boleh main balun aje? sebab itulah terjadinya penyakit kencing manis, lumpuh, sakit jantung, keracunan makanan dan lain2 penyakit apabila kita telah tua nanti. Apabila kawan2 telah mengetahui ilmu ini, tolonglah ajarkan kepada yg lain2nya.
Ini pun adalah diet Rasullulah SAW kita juga. Ustaz Abdullah Mahmood kata, Rasullulah tak pernah sakit perut sepanjang hayatnya kerana pandai jaga pemakanannya sehari2. apa kata kita ikut diet ini kawan2. tak payahlah susah2 makan pil untuk kurus? Insyaallah kalau kawan2 ikut diet Rasullullah ini?. Garenti? kawan2 takkan sakit perut ataupun keracunan makanan.
Jangan makan SUSU + DAGING
Jangan makan DAGING + IKAN
Jangan makan IKAN + SUSU
Jangan makan AYAM + SUSU
Jangan makan IKAN + TELUR
Jangan makan IKAN + DAUN SALAD
Jangan makan SUSU + CUKA
Jangan makan BUAH + SUSU CTH :- KOKTEL
# JANGAN MAKAN BUAH SELEPAS MAKAN NASI , SEBALIKNYA MAKAN BUAH TERLEBIH
DAHULU, BARU MAKAN NASI.
# TIDUR 1 JAM SELEPAS MAKAN TENGAHARI.
# JANGAN SESEKALI TINGGAL MAKAN MALAM . SESIAPA YG TINGGAL MAKAN MALAM DIA AKAN DIMAKAN USIA DAN KOLESTEROL DALAM BADAN AKAN BERGANDA.
Nampak memanglah pelik.. tapi, kalau tak percaya... kawan2 cubalaa.................................
Ianya takdelah dalam jangka masa terdekat nie.... Ianya berkesan bila kita sudah tua nanti.

Dalam kitab juga ada melarang kita makan makanan darat bercampur dengan makanan laut.
Nabi pernah menegah kita makan ikan bersama susu. di kuatiri akan cepat mendapat penyakit.
Ini terbukti oleh saintis yang menjumpai dimana dalam badan ayam mengandungi ion+ manakala dalam ikan mengandungi ion-, jika dalam suapan ayam bercampur dengan ikan maka terjadi tidakkan balas biokimia yang terhasil yang boleh merosakkan usus kita.
p/s : Sampaikan walau sepatah...


Al-Quran Juga ada mengajar kita menjaga kesihatan spt membuat
amalan spt:-
Mandi Pagi sebelum subuh @ sekurang kurangnya sejam sebelum matahari naik. Air sejuk
yang meresap kedalam badan boleh mengurangkan lemak mengumpul. Kita boleh saksikan orang mengamal mandi pagi kebanyakan badan tak gemuk.

Rasulullah mengamalkan minum segelas air sejuk (bukan air ais) setiap pagi. Mujarabnya Insayallah jauh dari penyakit (susah nak kena sakit).
Waktu sembahyang subuh disunatkan kita bertafakur (iaitu sujud sekurang kurangnya seminit selepas membaca doa). Ia boleh mengelak dari sakit pening atau migrin. Ini terbukti oleh para saintis yang membuat kajian kenapa dalam sehari perlu kita sujud. Ahli-ahli sains telah menemui beberapa milimeter ruang udara dalam saluran
darah di kepala yg tidak dipenuhi darah. Dengan bersujud maka darah akan mengalir keruang berkenaan.
Nabi juga mengajar kita makan dengan tangan dan bila habis hendaklah menjilat jari. Begitu juga ahli saintis telah menjumpa bahawa enzyme banyak terkandung di celah jari jari, iaitu 10 kali ganda terdapat dalam air liur. (enzyme sejenis alat percerna makanan, tanpanya makanan tidak hadam
Wassalam...
Sama2lah kita mengamalkannya.......
WallahuA'lam
Sabda nabi Ilmu itu milik tuhan, barang siapa menyebarkan ilmu demi kebaikkan insyaallah Allah akan
menggandakan 10 kali kepadanya.

Wednesday, May 13, 2009

Monday, May 11, 2009

mom song

video
its hard to be a mom....
watch it...

Sunday, May 10, 2009

happy mothers day..


happy mother day to all mother in da world, even my mom dont read my blog...
juz wanna say that i very love you mom...and lets people know that i very very very love my mom
---happy mothers day---

Friday, May 8, 2009

Pencarian Fasilitator

sape2 yg berminat tuk mengisi masa lapang boley join program nie...

Thursday, May 7, 2009

Casher....what do you think?

what do u think about that?
i got job offer from MISC(Malaysian International Ship Corporation) cafe to become casher...
monthly wages is RM1K....
wow....banyak tu...
but i dont know whter i will choose that job or not...
coz tak bape suke la keje nie....
kalu korg cam mner?
huuuhuhuhu
---dalam dlema---

spy camera in da toilet

skunk nie musim cuti...
so aku akan post segala bende yang aku rase nak post...
tak kire la bende tu remeh or tak....

aku ader satu info....
how to detect hidden camera in public toilet or anywhere in this world...
i dont know wther this info can be trusted or not...
depends on all of u...
Check with your handphone, make sure that your handphone can still make a call before you enter a restroom.
And after entering into that particular toilet, if your phone cannot make a call out (this is due to the interference of fiber optic during implementation) , it means that there is a HIDDEN CAMERA inside, so be very cautious ladies!!
PLS ALSO PASS THIS MAIL TO YOUR MOTHER, SISTER ,GIRL FRIENDS FOR ALL MALE !!!!

so my sugestion....evertime you wanna pee or do somthing else in da toilet...
strt to gayut with ur boyfrenz or someone else...lol
make sure you have enough credit to make a call k...
pasni dah boley bukak kedai topup kt dlm toilet...
lol....

aku suke gamba nie....
kelakar...hahahahha

Tuesday, May 5, 2009

tutorial untuk uTorrent


pukul 5.15p.m 5hb mei 2009
aku dah berjaya habiskan semester yg ke4 aku....
tak tau la result nyer cam mane...
sem nie tuft gile...
sem dpn tak tau la cam mane...
harap2 ok la result aku...
dah lama aku tak post kt blog nie...
so cuti2 nie aku letak banyk lagi info....
buat pengetahuna korang...
aku dah update ckit aku nyer blog...
kt tepi tu ader gamba mcm2...
antranye prison break,heroes naruto n bleach....
tu sbnarnyer link tuk download cite tu....
tuk prison break n heroes:
anda memerlukan uTorrent tuk download...
first korg search kt google or yahoo(juz type utorrent)
then korang download n install ke com/lptp korg....
then korg ley download mcm2 video dari torrent...
juz korg cari file dye jer....
mcm2 website ader...
tapi nie antara pabret aku;.....
korg click kt gamba tu...
nnti dye akan masuk ke link isohunt.com
untuk pengatuhan korg link isohunt nie ley download mcm2...
antara nye...music, game, cite baru(movie) n mcm2 lagi...
ape yang korang perlukan juz utorrent tu jer.....
PERINGATAN:sblm anda download sila baca commnt file mane la tau tu fake punya...aku dah kene bape kali...tunggu berjam2, upenyer fake....
tuk download korang juz click jer kt file yg korg nak....
nie care2 nyer:






untuk naruto n bleach lak...
korg juz kene reg jer....
takyah gune trnt pun,,,
juz drect dowload jer...

----selamat mencuba----

Boleh try usya2 post lain:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...