Monday, June 29, 2009

Blogger MLM part2....

setelah dua org ckp dye tak paham....
aku terangkan sekali lagi...
ok2.....frst....aku nak kasi tau...
ape kegunaan bende ini???n ape yg dikatakan backlink tadi....
backlink nie aku mls nak cite panjng..kalu korg nak tau gak ko google sendiri....
kegunaa bnde nie adalah untuk mempromosi blog kite n kawan kite secara tak langsung.....
cam mane??????
tak paham lagi??????
hurmmmm..aku tak tau korg tak paham tang mane.....
ok....
aku bagi contoh....ini aku punya.....





k....next org yg setrusnya aku ambk contoh yahoo, akan buat cam nie..just copy n paste dari bende di atas.....then naikkan rank dorg....

so org kedua akan jadi camnie....






jgn lupe url korg tau...nnti sia2 jer.....
n org ketiga aku ambik contoh mypace....then akan jadi camnie....


dah la seterusnya.....so aku nak terangkan sedikit pasal backlink tadi....
so kite ambik contoh aku sendiri....
aku telah menyebarkan kepada lebih dari 5 org.....n kalau 5 5 org tu buat camnie
backlink dye akan jadi camni.....

time posisi korg di10, jumlah backlink = 1 kerana hanya kawan korg still lum post ape2 mengenai bende nie.....
Posisi 9, jml backlink = 5 (kenapa 5??coz kawan korg dah sebarkan bende nie kt 5 org lagi kwn dye...)
Posisi 8, jml backlink = 25 (n seterusnya akan terjadi coz kawan kepada kwan ko telah mempromte link blog ko n blog aku)
Posisi 7, jml backlink = 125
Posisi 6, jml backlink = 625
Posisi 5, jml backlink = 3,125
Posisi 4, jml backlink = 15,625
Posisi 3, jml backlink = 78,125
Posisi 2, jml backlink = 390,625
Posisi 1, jml backlink = 1,953,125\

n lagi banyk kawan2 korg post...lagi banyk backlink...dlm erti kate lain
kalau kawan2 korg tgk post nie...myb dorg akan rase nak click kt link tu....
so dlm mase yg sama dorg boley promte blog dorg n promte blog kite gak.....
so tu adalah function utama dye.....iaitu dgn care promte blog kite sambil promte blog korg....
n untuk memastikan backlink anda berjaya memcecah tarfic yg tinggi korg kene strt dari posisi ke10.....

hurmmmmm.......
agak panjang penerangn ini....
kalau tak paham gak....
aku tak tau la....
korg buat jer la cam dlm contoh tu......
uhuhuhuhuhuhuhu........

---entry yg panjang---

Blogger MLM...

sedang aku blogwalker tadi.....
aku terjumpe satu bende baru yg menarik......
pergh...kalau korg nak tau sampai mane aku blogwalkr???
aku sampai ke page indon tadi....
hahahahahaha...lawak tul...
tp ape yg aku jumpe nie menarik tau.....korg mesti dah familiar ngan istilah MLM(multi level markting)
takpe2.....jom kite ke part yg menarik.....
jeng jeng jeng!!!!!!!!!.....ini dye...




............
mesti korg tertanya-tanya ape yg menariknyer pasl bende nie????
meh aku terangkn kt korg ape funtion dye......Tapi ingat, sebelum anda meletakkan link diatas, anda harus menghapus peserta nomor 1 dari senarai. Sehingga semua peserta naik 1 level. Yang tadi nombor 2 jadi nombor 1, nombor 3 jadi 2, dst. Kemudian masukkan link anda sendiri di bagian paling bawah (nomor 10).

Jika tiap peserta mampu mengajak 5 orang saja, maka jumlah backlink yang akan didapat adalah

Ketika posisi anda 10, jumlah backlink = 1
Posisi 9, jml backlink = 5
Posisi 8, jml backlink = 25
Posisi 7, jml backlink = 125
Posisi 6, jml backlink = 625
Posisi 5, jml backlink = 3,125
Posisi 4, jml backlink = 15,625
Posisi 3, jml backlink = 78,125
Posisi 2, jml backlink = 390,625
Posisi 1, jml backlink = 1,953,125\

Dan semuanya menggunakan kata kunci yang anda inginkan. Dari sisi SEO anda sudah mendapatkan 1,953,125 backlinkdan efek sampingnya jika pengunjung downline lalu mengklik link Anda itu, maka anda juga akan mendapatkan traffict tambahan.

Nah, silahkan copy paste artikel ini, dan hilangkan peserta nomor 1 lalu tambahkan link web anda di posisi 10. Ingat, anda harus mulai dari posisi 10 agar hasilnya maksimal. Karena jika anda tiba2 di posisi 1, maka link anda akan hilang begitu ada yang masuk ke posisi 10.

so jom la cube!!!!

tak sanggup aku tgk....

sblm nie aku penah letak gamab2 kejam kt blog aku.
sape2 yg smpt tgk tu sempt la...
yg tak semapt tgk takyah la tgk...
tadi aku tgk chelaka mengupdate blog dye....
aku tak tau kejadian tu terjadi di mana....
n aku harap manusia tu di tangkap kerana melakukan perbuatan sedemikan rupa....
nie bukan gamba...
nie video sorg yg kemas berkemja n berkot di bunh degn kejam....
serius....aku tak snggup nak tgk video tu....
lama gak....5 mnt lebh...
tp aku rase cam 50mnt.....
kepala di pukul degan tukul.....
tak cukup lagi org tu terseksa....di ambik skrew driver cucuk pulak perut mangsa berulang2 kali.....tak cukup perut.....dgn skrew drver yg sama dye cucuk mata bertubi2....
manusia jenis ape yg sanggup buat bende nie???
n keganasan terakhir.....dye hentak kepala mangsa dgn tukul yg lagi besar...tukul yg di gunakan tuk memcahkan dinding tu......
msyallh....
ape nak jadi manusia zaman sekarang/????
aku tgk post dari chelaka....yg mengatakan vedio ni dah terebar luas kt internet...
n kalau korg nak tgk sgt2 video nie korg ley buka link chelaka.com....
link nie ader kt rungn the best blogger aku tu...
best ker>???
pasni aku kene tukar jadi ruangn ganas gila babi......
aku tak tau nak ckp pe...
tp aku nasihatkan korg..tak yah la tgk video tu.....
aku harap org yg bunuh tu dah di tanggkp n di jalani hukuman setimapl dgn ape yg dibuat...

---sedih, pilu, tak sangka, marah---

Saturday, June 27, 2009

teringat.....



tdi tgk pic kt myspace aku nie...teringt lak kt dorg nie...bile lagi dpt berkumpl camnie....
skunk sume dah pindah....
takkn nak tunggu ader org suprt lagi.....
kalau korg nak tau nie la kwn2 time muda2 dlu...
skunk nie tinggl bape kerat jer...jumpe pun time cuti sem jer....hurmmmmm
jumpe tu ade la..bkn takder terus..n ader yg tak jumpe terus...yg tak jumpe terus nie kwn2 dari mtrx la banyk.....gmba ats kapal tu kalu tak silap time tu fom5...gile skema tgk muka masing..
yg baju kemeja tu time kt mtrx....n yg kt bwh nie kwan2 aku dari aku fom2 sampai skunk...dah baper taun ek???kira la sendri....




---sweet memory---

Friday, June 26, 2009

Michael Jackson dead...


pukul 714 aku ngah otw nak balik rumah dari beli nasi lemak....
time tu aku dgr fly fm....tiba aku terdegr perkataan J Co is pass away...
eh..aku slah dgr ker???
then bermula topik hangat pgi tadi kt fly...
coz aku dgr dari dz tu....cite dye bermula camnie....
micheal pengsan kt umah...n kejadian nie disedari oleh abg michael sendri...
then call ambulan....dlm perjalan ke hospital mchl dah tak sedarkan diri....
sampai di hospital mchl dah pun meninggal dunia.....
time nie dj dye ckp juz kabar angin...
tak tau ke betul...coz staf hospital tidak di benarkan masuk di bilik mchl....
nape tak di benarkan???n menurut dj tu...kematian masih belum di sah kan oleh hospital lagi...
then aku sampai umah buka tv...tgk MHI..cite pasl mchl nie gak...
n tgk awani lak mchl di sah kan meninggal dunia...
so aku asume mchl dah pun menggl dunia....
hah...cop!!!!!!......aku ngah tgk MHI...Wardina mengesahkan kematian mchl...

so yg aku pelik skunk bukan cara mchl nie mati...
aku pelik tgk bertapa cepatnya berita tersebar....
kalau korg nak tau....abg mchl call ambulan....n mase ambulan tu otw nak anta mchl p hosptal...
pemint dah pun memenuhi hosptal tu...
blm ambulan tu sampai lagi...pemint dh sampai....
so aku rase pihak hosptal tu call sume org kowt....
tp takkn la bgitu cptkan???
samapi kene guna scurty gad nak kuarkan mchl...
ape2 pun yg aku tau skunk mchl skunk dah peluk islam....btulkan aku kalau salah k...
semoga ALLAH mencucuri rahmat ke atasnya....

---cepat betul berita tersebar---

Thursday, June 25, 2009

ym aku di lock kali kedua....

10syn tak kalu korg tak ley nak login ym korg???
dah mcm2 cara aku buat.....tukar pass....tukar id....tp tetap tak boley gak....
so adakah aku perlu buat email yg baru????
aku ngah begong nie...
mcm2 forum aku baca....mcm2 bende aku dah buat...huhuhuhu...
kalu korg rase ym aku nie pelik...nie la ym atau lebih dikenali pidgin
pidgin nie salah satu software untuk run segala IM
contoh MSN, IM myspace pun ley....atau mcm2 lagi...
boley online dlm satu mase....
nie adalah salah satu prisian ubuntu....

---nak letak id per lak kt email baru pasni ek??---

Tuesday, June 23, 2009

YM takley buka...korg rase ape yg patut aku buat???

dah seminggu aku tak ley nak login aku punya YM...
korg rase naper???
psswrd???aku baru tukar....
aku dah try kt 3 pc...
sume tak berjaya.......di sebbkn YM version baru ker??
tak juga...aku try login kt email pun takley gak...
nak guna web????ubuntu tak spprt....
nak login masuk windows...dah smnggu aku tak gunakkn windows....
adakah aku perlu wat email baru???
frenz cam maner???nak cari balik yg ssh tu...

---ape pendapt korg???---

tagged dari ekin(bkn ekin mawi tau..hahahah)


yeaaa...sekali aku di tagged.....n sekali lagi aku rajin nak buat tagged ni di sbbkan aku takder stry menarik aku nak post malm nie......

Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini..
1. di tagged oley ekin
2. pembaca blog aku yg agak active....
3. kawan aku kt U
4. kawan ker????coz bab kate ekin sendiri dlm blog dye yg aku nie tak penah tegur face2face....ekin....aku biase akan tegur org kalau org tu tegur aku lue.....nie mmng cara aku...huuhuhuh
5. org ke3 bagi aku award.....yg pertama dari pakdot yg kedua dari khal n nie yg ke3


Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya..

yang nie aku dah jwp time aku terima dari khal ari tu.....


Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka..

1. nak balas kt khal
2-10 takder....hahahahahahahah....

Monday, June 22, 2009

WTF 2!!!!

10syn....duk pikir link ape n widget ape lagi yg nak letak nie...
huhuhuhu....nak cari balik link mmbr2 mlm nie.....

WTF!!!!

segala widget aku hilng setelah tukar theme nie....
arghhhh!!!!!
10syn tul....

bunyi ape kah itu????

kul 530a.m
aku terjga dari tidur....sejuk.....
rupe2 nyer hujan.....aku tido pun tepi tingkp n angin yg kuat telah meniup2 langsir...
tu la buatkan aku sejuk...tp bkn itu yg membuatkan aku terjaga.....
aku terjaga di sebabkan bunyi hp aku nie....
hahahahaha...cam cite hantu lak kan......
nsb bek tak tempias...kalu tak mng basah la aku di buatnyer....
adoi....pas jer hp aku berbunyi..ssh nak tido lak.....
takper la...aku bukak lptp aku nie....update blog....
hurm sape la msg aku time2 camnie di kala sedang enak tido....
rupenyer si dye yg msg aku....eh awl lak dye bangn ari nie.....
takper...lupekan msg dari si dye.....
aku nak cie pasl smlm.....
bende nie ktrg rancang sehari or 2 hari sblm kowt kalu tak silp.....
ktrg rancang nak berkumpl n berjumpe kwn2 aku sblm kitrg sibuk belaja balik...
antra yg terlibat......
gjah
cikek
botak
aseng
cd bersama istrinya
n aku....
ktrg p karok kt klang prade....dah lama aku tak jejak kaki kt cini sbnrnye...
hurmmm....KTV klang prade...not bad la.....
walaupun amik small room tp agak luas....muat tuk sume ktrg....
baya rm30 sejam
duk kt citu 2 jam...
rm60 sumenyer.....nsb bek adr org payong,....aseng-bkn name sbnr...
hurmmm...post yg memborinkkn....

ari nie nak kene p s,alam...nak p ambik borng mara tuk kakak aku...tak tau la nak p kol bape....
harap2 aku bgn awl ckit pasnie...ley gerak awl ckit......
tak tau nak ckp per dah...mate dah mula mengatuk...suasana makin sejuk
angin semakin kuat.....

---seronok, enjoy, puas, best, happy---

Friday, June 19, 2009

mane lagi best???katon dulu2 ker???katon zamn skunk???

nie kalu korg ingt la...cite nie tajuk dye MASK RIDER...cite nie kalau tak silap aku tahun 1990-95...coz time cite nie di siarkan aku berada di perlis....walaupun cite dah lama n dah takder kt tv skunk nie..aku ttp ingt lagi super weapon yg bernama MERIAM KATAK...hahahahah....n aku still ingt....ader satu hari tu aku tak sempt nak tgk cite nie...aku menangis....hahahahhaha....cite nie mmng best..aku nak download la pasni...hehehhehehehehe......
nie pun salah satu cite pebret n terbaik aku penh tgk time aku kecik2 lue....
aku rase sape2 budak2 laki yg baya aku msti tau cite nie.....cite cybercop yg penuh dgn tipu....kt mane2 pun ader tmpt nak panggil n kuar snejata dorg..contoh kt tongsampah la....kat tipon n mcm2 tpmt lagi.....n kuase paling hebat kuasa halilintar dari juptar(jupitar) yg kale merah tu....
best woo cite nie......


nie lak cite powr rangers pertama....trade mark cite nie yg aku tau..robot kt markas dye....iyayayay....hahahhahaha....cite nie lama gak..banyk episode......n aku palng mnt power rangers hijau n putih(sme org) coz pedang dye tu...
power rangers lain aku tak minat...hehehehhehe

nie lak aku rase semua org kenal kowt....doraemn....cite ni still lagi di siarkn kt tv...cite yg tak lapuk dek hujan n tak lekang dek zaman......
n cite nie pun ader kisah di seblk nyer....
mak aku selalu cite kat aku....dye penah tanye aku time kcik2..bile aku dah besar nnti nk jadi aper???? n aku dgn selmber badak menjawap nak jadi doreamon...hahahaha
tapi smpai skunk tak jadi2 lagii...hehehehhe.....aku tak tau la cite smapi bile akna di siarakn di tv
ko rase smpai bile??
tah2 sampai aku dah ader cucu pun ader lagi okwt...wlaupun cite dye dah tgk sumer nnyer....
tp ttp best.....

nie lak kamen rider atau bahasa melayu nyer baja hitammmm....
tak banyk yg aku nak cite psl baja hitam nie....coz aku tgk camtu jer....
nie katon zaman kini....bukan kata budak2 jer tgk..mak aku pun tgk sekalii....hjahahhahahaha
sin chan nie nak kate best mmng best pun.....dgn telatah yg mencuit hati kite......
penuh dgn lawak dye......

n banyk lagi cite zaman skunk nie...n banyk versi yg di perbaharui....
antara nyer kamen rider....mcm2 adr skunk nie.....kamen rider ryuki,decade,kabuto dll...
power rangers pun ader mcm2 skunk nie.....

n kalu nak compare dgn versi asl n yg baru mane lagi best???
bg aku....ader cite yg versi asl lagi best contoh power rangers n ultramen....
n versi baru nie dah mcm mengarut lebih jer.....

n ader gak versi baru yg lagi best cam kamen rider....

so jwpn dye sebnrnyer terpulang kt individu tu sendiri.......


----upin n ipin...support ur local-----

tagged by KhaL



Khal Skunk dah 2009....award tu lama punya..huhuhu....anywhre thanks

adoi...setelah sekian lama aku tak di tagged org...
akhirnyer ader gak org yg mnegtagged aku nie....
awrd dari khaL
dah borink2 nie buat la...hahahahah...
kalu tak mls aku nak buat bende alah nie....hahahahhahahaa
nie antra mangsa2 khaL nie...

azfar kmp
anis kmp
bob kmp
rina(aku tk jumpe link dye kt page khal nie)
waniey-eng

::THIS TAG ASKED ME TO LIST 10 FACTS/HOBBIES OF MINE ::

1. ngadap tenet lebih dari 3 jam sehari....
2. tido dikala cuti sem coz mlm aku berjaga cam skunk nie
3. berjln2 bersama rakan coz pasni tak jumpe(abiskan mase setiap hari)
4. cuti nie tiap2 petng main p.pong bersama gjah(bkn gajah tau..jijah)cikek botak n afiq
5. skunk study pasl linux...hari2 aku akan cari bende baru pasl linux
6. bgn tido n makan-hahahhahaha
7. isap rokok(hobi ker???hobi nie biase bende yg kite buat selalukan??kire sekli la tu)-cubaan ke-14 benti rokok tahun nie..tp tak berjya....huhuhuhu
8. ape lagi aku nak ckp nie???
9. mcm banyk jer......
10. cukup la tu kowt....ahahahhaha mls nak pikir banyk2.....dah jawp nie pun kre ok la kan KhaL...hahahahahhahaha........


---cuba menjadi terbaik antara yang terbaik----

Wednesday, June 17, 2009

adakah indonesia benar2 menbenci Malaysia????

tau ke korg akan kewujudan link nie....
http://www.malingsia.com
nie adalah salah satu blog yg aku baca ptg tadi...
n aku jumpe blog nie dari blog Mazidul Akmal Sidek (Maz)....
mula2 aku tau ape isi kandungn blog nie....n aku malas nak buka...
akan tetapi di sebabkn bro Maz nie dah letak dlm blog nie pasti bende nie mnarikkn..
so aku pun klik kt link tu....
post yg panjang....
aku tak baca coz mls....tp gamba kt blog tu membuatkn aku pelik...
so aku p ke ruangan komen....
nie salah satu komen yg aku bca.....

"Mana berani malingsia lawan perang indonesia yang tidak pernah perang melawan penjajah,,indonesia merebut kemerdekaan dgn titik darahnya sendiri,,,Tapi apa yang malaingsia dapatkan dari kemerdekaanya hanya belas kasiahan dari Inggris..Negara belas kasihan (MALINGSIA)"

dan2 hati ku berasa panas...dan aku memberi sepatah dua kata n meningglkan jejak ku di blog dye....

nie lak aku yg tulis...

"bersatu aper nyer????
org indonesia dtg m’sia cari kerja….
btul ker dorg cari kerja????
cari gaduh ader la….
tak puas hati terus nak pukul org…last dorg gak yg kalah…
bodoh…..
menyemak jer kt negara aku nie….
masuk dah la secara haram….
dtg m’sia buat perangai….
kalu indonesia tu bagus sgt…nape samapi org indon snggup mngadai nyawa masuk m’sia….
masuk m’sia naik tokong….sengal..na mpak sgt takder duit..nak tagih simpati kt org m’sia…..
nsb bek ader gak yg baik n jadi kwn aku….
kalau aku cite kt kwn aku pasl bende nie…
pasti dia sedih ngan rakyat dia sendiri…..
sekura ng2 nyer…
org m’sia akan kaya bila masuk indonesia…..
n org indonesia tak mampu nak hidup kt m’sia…
tu hakikat…"

nie ayat aku ketika bengang dgn post yg diberi n juga gamba2 yg ader kt citu...
sape tak hati panas beb kalu dorg ckp camtu.....
kalau korg nak tau...aku bermain travian di server malysia....
n game nie ader di seluruh negara termasuk indonsia....
mula2 aku main game nie...ader org ckp kt aku
kite berperang ngan indon
coz indon tak puas hati ngan kite(Malaysia)........
mmng btul...bile palyer indon dpt tau kite nie org malysia....
dye dgn semangt serang kite kaw2...cam la aku nie mati btul....
aku tk tau lak org indon betul2 tak suke M'sia...
ingtkn kt game tu jer...
upenyr2...kt dunia realiti nie pun sama......


so yg menjadi tanya kt aku skunk...patut ker aku bgi komen camtu...
or patut ke aku diam kn diri.???
coz komen2 yg camtu akan buatkn bende nie jadi lebih teruk
n sampai bile kite nak bermusuh????
takkn ke kite nie berdamai???
ape komen korg pasl nie????


---sedih dgn ape yg berlaku---

Tuesday, June 16, 2009

aku sendiri pun geli..hahahhaha....

kepada yg dah tgk gamba2 post aku sblm nie...
under18 n under21 dont open this link....
korg tau cam mne kan gamba2 tu....
aku sendiri nie pun tak snggp nak tgk...
yela...
tiap2 kali aku buka blog aku nie aku akan tgk bende2 tu...
mane nak thn...huuhhuhuh...
so aku ambik keputusan tuk dlte....
juz kalu korg nak tgk gak...korg buka la link kt under21 tu...
kompem takkn menghampakn korg.....

hurmmmm....
aku ader satu cite tuk korg...
nie kisah kwan aku yg baru break.....
n menjadi persoaln bg budak2 laki nie...
alasan yg di beri tidak la munah sabah....
aku pun tak tau nak ckp cam mne....
aku harp cikek(bukan name sebenar) tabah mendugai cabaran...
hhaahahahha.....

---kumbang bukan seekor---
--bunga bkn sekuntum--
-manusia bkn seorg-

Monday, June 15, 2009

under21 dont open this link


salam....
so cam mane korg tgk post aku sblm nie?????
adakah anda rasa ngeri???takut??loya????
adaer yg chit chat gune ym aku tu...dye kate dye dah tingglkan muntah kt page aku nie....
takpe2 tu aku dah bersihkan....setkat nie takder sape2 yg muntah dah kan????
kalau korg tgk kt bahgian komen under18 dont open this post....
korg akan nampk manusia yg bernama ucop leave komen kt citu.....
dye tu housemate aku...
dye suh aku letak gamba yg lagi advance....adoi....
aku bkn tak nak....tp aku taknak blog aku nie penuh dgn gamba2 camtu...kan tak elok.... n dye bagi satu link kt aku
nie dye link dye..klik sini
sblm korg masuk web nie dye dah bagi amaran kt korg.....
aku dah buka.....n aku tak sngp nak tgk walaupn aku dah tgk sume nyer...
hhuhuhuhuh....
kalau korg rase nak tgk..korg leh buka....
aku juz nak share penglamn nie ngan korg jer.....
gile beb....
mng chelaka......
n nie aku mmng nak letak kt blog aku....aku ambik dari link atas nie....
kejam gile pempuan nie....
kucingkan binatng peliharn NABI!!!!

----gamba2 dlm tu mmng brute----
ni antaranye






Sunday, June 14, 2009

under18 dont open this post!!!!!!

nie adalah amaran dari saya selaku penulis blog...
jika anda rasa kurang senang akan gambar di bawah..sila tingglkan blog nie dgn segara....ini hanyalah sekadar kongsian semata2.....

Ape yg terjadi jika cincin anda bengkok ketika berada di jari anda????
gamba nie aku jumpe di salah satu blog....aku tak tau blog sape...coz aku tdi aku selongkr blog kwn2 aku...then aku jumpe gamba nie....
amaran sekali lagi jgn tgk gmba kalu anda ini agak snstive dgn persekitanran camnie....















---tak tau nak cakp cam maner---
--meloyakan--




Friday, June 12, 2009

I LovE Ubuntu...

boley main2 camnie....aku suke kalu nak drag file....cantik....
kite ley main tarik2...BEST!!!

firstly i wanna say thanks to ubuntu manual.org admin coz give me feed back....
its help so much....
kepada sape2 yg baru nak berjinak ngan linux cam aku nie...
boley buka manual nie
kt citu banyk bende yg aku belaja...
cara nak install package..n macam2 lagi.....
dgn bantuan admin ubuntumanual.org nie aku banyk belaja...
dari grafik cam haram jadah...skunk dah grafik dah tip-top
dari takley play video n lagu....skunk dah boley play....
n cara2 nak gune ym kt linux....untuk pengathuna korg aku tulis post nie dari OS Linux aku...hhehehhe....
kalau dah paham gune bende alah nie tak la ssh sgt....
tp bnyk lagi yg aku tak selongkar....
aku rase baru 1%-5% aku selongkar pasl linux nie....
n aku perlu banyk baca forum untuk mantapkan pengatahuan aku pasl linux nie....
mane la dah power gune ubuntu nie boley try gune kubuntu lak....
ape beza dye ek???
ubuntu= awk yg buntu
kubuntu = aku yg buntu kowt
hahahahahahah....
gmba kt atas tu adalah salah satu efek dye..cantik gile.....
kalu ko nak tgk efek dye lagi jelas terang n nyata...
korg buka youtube pastu search la ubuntu linux...
nnti korg tau nape aku nak try sgt linux nie....
kalau nak bezakan windows punya efek n linux punya efek...
linux punya memang tiptop....

----dah mula jatuh cinta ngan linux---

Tuesday, June 9, 2009

Ubuntu Linux


yeaaa.....brg yg aku tunggu selama seminggu dah sampai ptg semalm....
beralamtkn dari
Promese c/o
Postbus 3174
4800DD Breda
The Netherlands
tak sngka la awl sampai..ingt ambik mase 2 or 3 minggu....
tp yg menjadi satu tanda tnye kt aku....
kaye sgt ker Linux nie....
korg rase2 bape henggit aku baya????
hurmmm tuk pengatahuan korg
aku tak kaurkan walaupn satu sen....
juz p kt linux punya homepage...korg isi form kt citu jer....
korg rase2 bape kos shipping nak anta bende nie ek???
bkn sorg yg aply bende nie...ramai kowt.....
hurmmm...
so skunk aku dah istall linux dlm windows n aku tak gune full linux lagi coz tak bape paham lagi OS nie....
yg penah gune linux tu mesti paham...yg tak paham tu wat2 tak paham la...
so skunk nie aku nak tnaye sape2 yg dah otai gune LINUX nie...
aja aku...
aku tak tau ape2 nie....
sape2 yg boley tolong leave ur commnt k.....
ubuntu terbaru version 9.04 desktop edition
dpt percuma stiker lagi...ape lagi lekat la kt lptp aku nie...hehehehe
di lepaskn oleh kastam pada3/june/09 n sampai kt umah aku 8/6/09


----blur...cam mane nak gune linux nie---

Activty aku hari ini...

aku selesai segala bende...
antranye....:::::
1. baya duet swa umah RM140...cam haram...mahal gler....huuhuhuhuh

2. potong perkhidmnt tmnet n streamyx yg berada di rumah aku....sbb: 1) tenet dah banyk,bkn gune pun, akak aku n aku pakai brdband...pastu nak gune strmyx lagi...bape banyk nak gune???? 2) nak langgn HBO kt astro...hehehehe....tolak strmyx tambah chenl...ok la kan...

3. anta lptp kakak aku....problem;
mule usb takley nak detect...p format....dah pas formt pun tak ley detect gak.....
selepas bebrapa jam, takley on terus.....tanye tokey kedai dye kate kene cek mtherbord dulu....
ikut la....

4. sbm balik umah, tgk jam baru kul 245....ape lagi drive true McD...
hahahaha..McValue Lunch....

cuti2 Malaysia

Post kedua dlm mase 1 jam tuk ari nie...
so skunk aku nak cite kt korg pasl aku balik kg 3 4 dari seblm nie
bermula dari hari khamis--isnin
khamis:
takder ape2 perkara menarik....
sehingga hari ahad....ktrg p jaln2 coz segala urusan telah pun selesai...
so pada seblh pagi 
aku ambik kesempatn p stadium terengganu yg bernilai RM300 juta yg telah runtuh minggu lepas...so ape lagi snap la sekiping dua kt situ.....
so ni la gamba dye....
ingt nak edit ckit gamba nie....tp mls....
cite pasl stadium nie ader la bende klakar yg aku bace dari msg kazen aku...
dye kate punca utama staduim nie runtuh adalah punca dari ultraman lawn raksaksa pada mlm sblm runtuh tu...
adoi...
siap dah ader org edit vidoe takley bla tu...tunjuk ultrman lwn raksaksa....
hameh tul....
nie gamba aku....kalu ko tgk....kedudukn aku n stadium tu camdekat jer...tp sebnrnye jauh gile....coz polis dah letak kaw larangn..takley nak masuk..so snap dari jauh jer la...tp ok per kan??
ramai gak yg singgah tgk staium nie....sume org luar...
nie gamba kakak aku n aku..gamba nie di ambk oley mak aku.;...
so pas jer p stadium destinasi ktrg ialah taman tamdun Islam...
ktrg singgh kt masjid kristal nie....
kt area msjid kristal nie ader satu tmpt replika masjid yg famos kt seluruh dunia...
sume kecik...
dlm skala 1:50 kowt..kalu tak silap la....
sume masjid ader...
tp ktrg tak msuk coz di caj RM10 satu kepala.....
nie la msjid kristal tu....aku ingt bsar...upenye2 kecik jer....hurmmm..
tgk dar jauh cam besar jer...
ni lak gamba mak ak n adik bongsu aku
tgh otw nak balik tu.....jumpe la sejenis pengakutan nie....sempat....yg nie pun jadi...
adoi
pas p masjid kristal singgh sat kt pasar cabang 3....
aku tak tau nape cabang 3...coz aku tak nampak ape2 cabang pun kat ctu..hahahahah
nie aku na kenl kat kazen aku gak kowt....hehehehehe...
so nie la tujuan utama ktrg balik kg....
n p majlis pertunagn dye ni la.....
tp time nie aku tk der coz aku  p beki kete....
kete aku ley wat hal la pulak
adoi....
drive syarf punya bering pecah..kene la ganti
melayang RM250....arghhhh
nasib bek bukan duet aku pun...hahahhahahah


so nie aku nak kenal kan kazen2 aku....tp tak la sume 
baru 3 family kt citu....
nak kenalkan ke??/kalu korg nak kenal ko PM la aku ek...hahahaha...
nnti aku kenal kan....
mls lak nak taip banyk2......

so tu jela cite aku time cuti nie.....
aku smpai kt umah aku pukul 6 ptg tadi....
dari strt masuk highway lebuh raya pantai timur...
meter kete aku strt menujukn kt 140km/j-150km/j
mak aku pun tak bunyi....
so aku pun layan jer la....
hahahahahaha...
speed trap???
gua tak takt coz no plat kete tu dah di stting anti-speed trap....
hahahahahaha....
so kompem tak kene speed trap....
sape2 yg nak tnye cam mane tu....
korg PM aku gak..
nnti aku aja....
ader jual kt kedai2 accsories.....pasang jer kt depan kete korg....
kompem selamt....
so dah tak tau nak ckp per dah...korg pun pikir la snedri.....

----penat tak abis lagi-----





Boleh try usya2 post lain:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...