Saturday, November 23, 2013

EPF Excel Format and Socso Excel Format

dah lama x udpate blog,
dah lama sbnyr aku cari 2 borang ni dlm bentuk excel, tp x penah jumpe..so aku convert alignmnt sendiri, wpun x berapa nk perfect...tp aku da submit borang nie bulan lepas...n xde isu borang ni xley gune dari 2 2 pihak...so aku dcide tuk share kt korg....

untuk EPF excel
Share excel format new epf.xlsx - 68 KB
untuk Sosco excel
Share excel format new socso.xlsx - 105 KB


tuk EPF aku dah siapkan fomula dekat sheet tu...korg masukkn je berapa gross salaries dorg...nnti auto calculate la...
n print area semua aku da set kan....
cume tuk sosco aku x buat lagi formula sbb coding dia agak complicated...ambik masa...tunggu aku free la nk buat semua tu....bukan free..tunggu aku rajin...hahahaha

so hope bende nie dpt menyenangkan korg....kalau rase senangkn korg...sila2 la share bende baik nie kt org lain....

thanks

------------------------------------------------------------------------------------------

update 19/4/2017
Socso excel format 2017

masih ade yg email aku tuk latest form,
view dari mediafire yg aku upload bende ni..lebih 50k download tuk file lama ni..
since ramai yg request aku buat yg baru tuk 2017 punya format.. harap ianya membantu x bnyk sikit kerja korg..

x bnyk yg d pinta.. pray for my to have good life.. :)

Tuesday, January 1, 2013

rumah for sales @ taman geliga intan kemaman

happy new year!!!!!!!!
waaa....post baru tuk permulaan 2013...
adakah tahun 2013 permulaan tuk aku active berblog kembali?
tunggu je la...hahah

post tuk awal tahun 2013 aku buat iklan jual rumah...hahaha
post lepas aku cite pasal promte perniagaan...adakah blog aku nie bertukar jadi blog utk jual rumah lak??
hurmmmm
ada aku kisah...blog aku....bukan blog korg punn...hahah... :-p

harga buka rm200k....
mls cite panjang nie iklan dia..aku copy paste dari iklan2 yg aku da publish je..mls nk taip 10-20 kali da..hahha


rumah tuk di sewa

...

teres 1 tingkat
gps cordinate 4.193495,103.435887
3 bilik tidur
3 bilik air
ruang tamu da divide boleh buat 2...



rumah da renovate..
besar...luas, dapor pun da luas...



sewa rm550/bulan
depo 2 bulan + 1 sewa
api n air..urus sendiri...sbb da potong..
tuk penyewa mesti sanggup sign agrement



update: 21/10/12
rumah da ade penyewa
update: 15/12/12
penyewa x baya sewa...open tuk di sewa...penyewa last baya tuk depo n bulan 11 je...open for rent tuk bulan 1 2013



kalau ade niat nk beli...
pm/sms/whatsapp/call for price 



contact no 
0196141637



so far ade 4 org yg dtg merisik....
3 org tuk akan pikir2 dulu kate nya...sampai skunk x msg balik...hahha....lama no pikir abg/kakak sekalian
1 org tu nego 160k....huhu...bukan x nk bg...tp rendah sgt....

stright 2 da point....
hasil revalue dari revaluer(btul ke eja nie) market harga rumah rm160k...
hasil renovate 30k+...revaluer ckp harga min letak la 200k...so nego la around 190k (market + renovate)
so nk nega jgn letak rendah sgt...huhuhuh....

so gambiran kt bwh....berminat..halo2....
antara medium iklan yg aku gune


p/s: rumah da ade org sewa...letih da jwp call....sehari 10 org call cari umah sewa...huhuh...jgn call la lau nk sewa....







jom layan gambiran ckit...

Boleh try usya2 post lain:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...