Saturday, May 29, 2010

stupid parents


This morning, The Sun introduced the world to Ardi Rizal a 2 year old who smokes 40 cigarettes a day.
Apparently his dad gave him the first a cigarette at 18 months. Now Ardi weighs more than FIFTY pounds and is hooked on nicotine. WTH?
Ardi's mom, Diana, says, "He's totally addicted. If he doesn't get cigarettes, he gets angry and screams and batters his head against the wall. He tells me he feels dizzy and sick."
NEWSFLASH, Diana: STOP GIVING YOUR KID CIGARETTES and maybe he won't be dizzy or sick anymore (after he detoxes, of course). How are these people even allowed to HAVE children?! Somebody take this kid away from these crazy people ... please!
Mohammed, 30, sounds like an even bigger idiot. He says, "He looks pretty healthy to me. I don't see the problem."
Why don't you get him a lung X-ray, and then we'll talk!
It makes me sick that these people are allowed to retain custody of this child after giving him cigarettes and endangering his health like this. Parents are supposed to PROTECT their kids, not harm them. This is child abuse, plain and simple -- and it turns my stomach!
What would YOU like to say to these parents? Let 'em have it!


copy from K-Z entertainment 

Friday, May 21, 2010

Everybody Draw Mohammed Day!

setelah membuat sedikit research...
baru aku tau kenapa semalam 20.5.2010 adalah hari memboikot facebook....
anda tahukah kenapa hari itu facebook diboikot?
ini isunya:
20.5.2010 (semalam) adalah hari "Everybody Draw Mohammed Day!". ini bermaksud semalam telah diadakan upacara melakar gambar Nabi Muhammad SAW. kenapa aku tahu akan event ini? rase menyesal tak buat research 2 hari lepas, coz aku malas nk ambik tahu pasal tu 2 hari lepas semalam pulak aku juz tgk reminder event yg aku joint tu...hari boikot facebook....

event ini telah mencetus pergaduhan besar di facebook di antara penganut islam dan bukan islam.
telah tertubuhnya group Everybody Draw Mohammed Day di facebook dan dlm group nie banyak penganut islam sendiri yg join untuk mengutuk keras perbuatan dan penyokong group ini.
mengikut sumber berita harian online sbanyak 41000 pengguna facebook menyokong dah sebanyk 56000 membantah....
facebook juga menyokong akan event ni dan ini membuatkan lebih ramai menganut islam naik berang akan tindakan facebook.
dan yg aku tau...ramai telah bersedia jihat untuk membantras bende nie(tak tau la kt m'sia ader yg berani jihat ke tak..huhu)




http://www.drawmohammed.com




laman web diatas adalah laman web rasmi pertubuhan group ini...tp telah di hack oleh penganut islam turki
aku amat salute hacker2 turki ini..kerana dengan bantuan mereka web site ini tidak dapat di buka smlm...dan mereka telah membuat sebaik yg mungkin untk membela nabi kita....


 Pakistan mengarahkan pembekal perkhidmatan internet menyekat Facebook kerana menggalakkan pengguna menyiarkan imej Nabi Muhammad 
Kemarahan disuarakan di Pakistan dan negara lain kerana Islam melarang penyiaran imej Nabi. Kerajaan Pakistan bertindak selepas sekumpulan peguam Muslim memperoleh arahan mahkamah supaya menyekat Facebook sehingga 31 Mei. 

Petang kelmarin, akses kepada laman berkenaan tidak menentu kerana pembekal perkhidmatan internet mula melaksanakan arahan itu. 
Di Karachi, kira-kira 2,000 pelajar mengadakan perhimpunan dan mendesak Facebook diharamkan kerana membenarkan karikatur nabi disiarkan. 

Berpuluh-puluh pelajar berhimpun di kawasan berhampiran sambil memegang papan tanda menggesa jihad terhadap penghina nabi. 

Beberapa negara lain seperti China sudah mengharamkan Facebook buat selama-lamanya


so apa tindakan anda?
sila beri komen...kerana aku dalam dilema..sama ada ingin mengdelete acc fb aku atau tidak...

Wednesday, May 19, 2010

PPUM


salam kt reader2 sekalian...
tak tau nape...rase mls jer nk update blog...tp gagahkan jugak untuk menaip..eheheh..dah lama nk update bende alah ini..tp tak thp kemalasan yg amat tinggi....
hari jumaat lepas, mak aku buat operation....pembuangan ovari w'pun tak rela...kesan dye....
monopos la..ape lagi....so mak aku skunk nie da monopos di usia 43 kowt..kalau tak silap la...umo dye tu..around camtu la....
punca, untuk membantutkan hormon dlm badan supaya cancer mak aku tak merebak...
cara, dye tebuk 3 lubang...kalau korg tgk gamba kt atas...yg aku tanda X kale merah tu....camera di masukkn ikut mulut....segala peralatan lain di masukkan melalui 3 lubang yg ditebuk....
so hari jumaat lepas...maka kekal kami 4 beradik..di mana aku tak mungkin dpt adik kandung baru dah....
waktu paling buat aku rase tak snng time operation ritu...doc kate pembedahan akan mengambil mase yg singkt around 30mnt jer doc ckp...
aku masuk bilik menunggu bedah pukul 11.45 camtu ar....
12.15 tak kuar
1230 tak kuar lagi
aku dah mula pikir mcm2...huhuh
1.00 tak kuar jugak lagi..makin aku resah....
130 pun tak kuar ag....
1.45 camtu ayah n adik2 aku baru sampai......coz dari awl aku n kakak aku je yg tunggu...
lepas ayah aku sampai aku kuar jap..ambiik angin....
2.15 aku masuk balik...tgk ayah aku takder...
upnyer dah kuar n kembli ke wad....

selama 2 jam lebih aku tunggu kt situ...sempt jugak aku melihat gelagat 2 family yg mencambut kelahiran baru...amt gembira pasangn mereka menyambut baby tu....
azam berkumandang di dlm bilik menunggu itu...so aku tau la..baby tu baby boy...
allahuakbar.. allahuakbar....
lailahaillah....
akhirnya azan....kedengaran tangisan bayi...aku turut merasa gembira...nk intai baby tu..tp tak nampk...heheh
takpela....nnti turn aku lak....hehhehe
sedih bile tgk org dpt baby baru..tp aku dah tak ley dpt adik baru...
so tnggu aku kawin la nampk gaya nye...tp tah bila la aku nk kawin..lambt ag...
dah la aku nk suke baby...huhuhu

hurmmm...
yg tertanye2 mak aku cam mane...mak aku chat jer...ok je skunk..dah ader kt umah...
allhamdullilah...takder bnde2 buruk berlaku lagi....

so sampai sini jer cerita aku yg tak bape best nie...

salam dan selamat beramal

Thursday, May 13, 2010

MJ still alive

MJ masih hidup?itu persoalan yg menjadi tanda tanya kepada semua org yg mengikuti perkembangan kematian MJ ni...
cop....
MJ mane nie?kalau korg nk tau ....kompem2 la micheal jackson....MJ mane lagi yg paling famos kt dunia nie...
apsl lak?
hurmmm...korg tanya aku apasl lak aku ckp mcm nie?
smlm aku ngah syok duk bace nbc.com (laman web rasmi National Broadcasting Company)....
kalau korng nk tau update dunia...kt nbc,com la tmptnya....aku selalu gak jenguk kt sini....satu hari sekali...tuk tau perkemabngn dunia kita nie...tp tu bukan yg aku nk komen kt sini...
yg aku n komen...ngah duk syok bace news kt sana...satu berita nie pasal dave dave
so kalau korg nk tau sapa dave dave nie....
korg taip jer kt youtube.com
kompem bercambah yg kuar nnti....
dah ader yg buat kajian sedri...siapa dave dave...n apa kaitan dye ngan MJ
banyk sgt vedio2 yg korg akan jumpe kalau korg taip dave dave nie...
so korg boley menilai sendiri.....


aku dah tgk semua vedio pasl kaji selidik dorg nie...n bukti2 dorg kukuh...yg mengatakan MJ masih hidup....
banyk clue2 yg MJ tinggalkan.....
tp kenapa Mj nk palsukan kematian dia sendri??
bg aku...satu jawpan.....
hutang yg berjela2....


setelah kematian MJ...MJ bagaikan durian runtuh yg berjaya mengaut keuntungan dlam masa yg sama...berjaya melangsaikan hutnag yg berrjela2 dye tu....
so tak mustahil kalau tu jadi punca utama kenappa MJ buat mcm nie....


so korg ley buat andai sendri....
pergi youtube.com
seacrh dave dave


http://www.youtube.com/watch?v=En5Q4syywcw


another good vedio


http://www.youtube.com/watch?v=9ULjQ9x6v6M


selamat beramal


regards 
ryujisato.blogspot.com

Wednesday, May 12, 2010

facebook?

APAKAH ITU FACEBOOK?
facebook merupakan sebuah jaringan sosial di dunia. sejarah penemuan facebook demulakan oleh Mark Zuckerberg ketika beliau sedang mengikut pengajian di Universiti Harvard. Pada waktu itu kumpulan pengguna dari halaman ini adalah terhad kepada pelajar2 di universti Harvard dan diluaskan lagi kepada beberapa univesiti disektiranya. Halaman in dilancarkan pada 4 feb 2004 dan sekarang telah memiliki lebih dari 100 juta pengguna aktif di seluruh dunia.

Keistimewaan:
Facebook:
diantara beberapa keistimewaan fb ini jika dibandingkan dengan halam sosial yg lain adalah:

1. Pilihan rangkain kenalan
pengguna facebook boleh memilih rangkaian utama bagi berdasarkan kepada negara. dengan kelebihhan, pengguna dengan mudah mencari teman atau kenalan yang berada di negara tertentu.

2. Tiada Iklan
fb mempunyai keistimewaan pada bahagian hadapan untuk mengiklankan sesuatu tanpa disedari oleh penguna

3. Kumpulan sosial
berbeza dengan jaringan sosial yg lain seperti friendster yg mengkehendaki pengguna mendaftar akaun bagi komuniit sosial terlebih dahulu, dengan fb pengguna boleh membuat kempulan tertentu bagi membentuk komuniti secara dalam talian seperti perbincangn, perkongsian gambar2 dan lain2

4. Album gambar
dengan kemudahan ini, penguna boleh membuat koleksi gambar berdasarkan kepada aktiviti atau lokasi dan bilangan gambar yg boleh dimasukkan adalah tidak terhad

5. Merakam aktiviti
penguna fb boleh merakam segala aktiviti yg dilakukan untuk tujuan tatapan pengguna fb lain seperti acara sambutan harijadi, pelacaran produk perniagaan atau alumni yang mempelawa pengguna lain bagi menhadiri acara tersebut.

6. Status terkini pengguna
penguna boleh memberitahu kepada pengguna lain mengenai aktiviti harian dengan menulis apa sahaja yg difikirkan terlintas di minda dengan menulis dalam ruangan "What's on your mind"

7. Capaian mudahalih
pengguna juga boleh mengemaskini statuu, menambah rakan kenalan atau kegiatan dalam fb melalui telegon dengan menghantar melalui SMS



sumber majalah pc bulan lepas

Monday, May 10, 2010

selamat tinggal uitm untuk 6bulan...

hurmmm....cam mane aku nk ckp kt korg pun aku tak tau....
tp tuk pengathuan korg...aku tinggalkan uitm 6 bulan untuk aku teruskan latihan amali ku selama 5 bulan....
tempt practical :  SK Cargo
lokasi  : kota kemuning
jarak perjalanan dari rumah : 30mnt (RM2.20 tol kesas)
pengakutan : tgk cuaca gak..kalau tak hujan ok jer..aku naik moto jer
alaun : rm400

so aku akan meneruskan hidupku selama 5 bulan tuk berkerja kt sana...
agak berasa lain jugak ar..coz nk strt practiical nie...mcm2 aku pikir kan...cam mane la 1st day aku nnti..
huhu..yela....tah mcm mane bos aku nnti...tah mcm2 mane kwn aku nnti...
so tuk 1st day nnti..aku nk kene kenal ngan semua org kt sana..huhuhuhu
cuak melanda diri nie....
huhuhuhu

kepada kwn2 yg lain...semoga anda pun menjalani latihan amali anda dengan tanpa sebanrang masalh....

untuk kwn2 uitm...jumpe lagi tahun depan kalau panjang umo k....

salam

Wednesday, May 5, 2010

Aminulrasyid vs polis....

aku tak tau la korg ambik perkembangan ke tak kes ni...tp aku ambik perkembangan kes ini...sebab bagi aku kes ini menarik....
banyk komen2 aku baca dari public kita....ader yg sokong arwah...ade yang sokong polis....
ok..untuk kes ini...aku sokong n berpihak kepada arwah...
mangsa di tembak mati (head shot) oleh polis
keterangan polis :
fakta 1 : mereka menembak melepaskan tembakan adalah kerana mangsa/arwah telah cuba mengundurkan kereta untuk melanggar polis terbabit
fakta 2 : polis hanya  boley tembak mati mangsa apabila keselamatan anggota polis terancam..
fakta 3 : polis menjumpai senjata parang dalam kereta

melihat kepada kepada fakta di atas...bhwa polis benar....
tp kita tak boleh tgk atas satu pihak...

keterangan saksi:
saksi 1 (rakan arwah yg berada di dalam kereta ketika kejadian terbabit):
fakta 1 : kereta terbabas, tayar depan masuk longkang dan tak mungkin untuk mengundur
fakta 2 : mangsa di tembak mati sebelum kerata itu terbabas, mana mungkin untuk manga mengundur kerana mangsa telah pun meninggal dunia
fakta 3 : saksi berjaya lepas kan diri dari pihak polis dari di kejar (org pertikai kan bnde nie..cam mane mangsa boley terlepas n aku tak pertikaikan coz polis m'sia isap okok...stamina takder coz aku jumpe ramai sgt polis isap okok)
fakta 4 : di belasah oleh polis2 ketika cuba menyrah diri

saksi 2 (pemilik rumah di sebrang jalan ti tempat ke jadian)
fakta 1 : kereta terbabas masuk longkang
fakta 2 : tiada parang di temui polis
fakta 3 : saksi pertama berjaya lepaskan diri


2 saksi dengan kisah serupa.... dan satu kumpulan polis dengan kisah berbeza...

korg komen la sndri pasal fakta2 di atas nie...
aku bace banyk komen kt youtube n dari Dato Musa ( ketua polis negara) mengatakan
hentikan kereta untuk mengelakan syak wasangka buruk.....

ok nie komen aku atas statmnt kt atas.....korg tgk la...ko taip kt youtube tu... police persuit kt u tube...tak der pun polis nie tembak...incase ader satu 2 kejadian di mana police dorg tu dah mengesah kan yg dorg kejar tu penjenyah di kehendaki....
kes lain....kalau korg tgk....dorg juz tembak kt tayar jer...tak tembak pun ader.....banyk cara nk henti kan kete nie....tak yah tembak pun takpe....takkn polis tak beljar kowt cara2 nk henti kan kete yg sedang di kejar?
skunk nie bukan maslah berhenti tak berhenti...skunk nie masalah tembak mati...

korg pikir2kah lah dan selamat beramal

dan menilaikan sendri apa yg berlaku...aku post sekali video keterangan saksi...

saksi 1:
http://www.youtube.com/watch?v=RJkY7x1aDi0

saksi 2:
http://www.youtube.com/watch?v=LmQeUF-tjGQ&feature=related

Monday, May 3, 2010

teka kt mana?

Sunday, May 2, 2010

duit dulu kini dan selamanya....

duit yang selalu dan kerap kali anda lihat di mana-mana....



rm20 amat susah sekali dijumpai sekarang

jgn sangka air yg tenang takder buaya



hurmmmm....kes sblm nie ader budak mentah yg kutk arwah din..skunk nie lain lak cite....pasal politik lak...adoi...tak serik2 la dorg nie....
kan dah kene kejar ngan org kelantan....
tp yg aku pelik nie.....skunk nie la....
Nik Aziz relax n cool jer....
yg mengelabah tkt kene bunuh pengikut2 nik aziz nie....
aku tak dgr ape2 statemnt dari nik aziz berkaitan isu nie.....
tp tak tau la aku terlepas pandang ke....huhuhu

just pandangan dan pendapat jgn korg buat report kt aku lak nnti...heheheh....
renungkan2 dan selamat beramal

---jgn terlalu taksub ngan politik...kalau tak ni la akibat dye.----

Boleh try usya2 post lain:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...