Saturday, December 20, 2014

coming soon!

Salam,

adakah yg masih akan menjawab salam d blog ni?
hurm, dah sekian lama x update blog....xde isi untuk d luahkan.
but smlm aku baca kembali setiap post2 aku. tergelak sorg diri dengan ketidakmatangn aku suatu ketika dahulu...yg menunjukan siapa aku di waktu dahulu.
and guess what...aku dah mencapai umo 26....agak kelakar bile d review semula post2 yg lama...
(banyk btul fuck nya)...haha....
entahlah...dulu aku satu ketika seorg yg banyk bende nk d share...tp sekrng lebih kepada pendam...bukan pendam apa...cuma lebih suka berdiam diri dri berkata2....
mungkin itu salah satu sebab kenapa blog ni semakin sunyi dengan post2 baru.
xde masa nk update dah sibuk dengan kerjaya....seharian mengadap lptp kt office...
so bile dah balik umah rase mcm mls nk mengadap pc....
mungkin satu hari nnti aku akan kembali menaip..mungkin jari aku kembali menari d keyboard aku
mungkinkah? atau mungkin post ni adalah post terakhir d ryuji's life?
tp mcm x kene pulak dgn topic post nie.

sambungan 12/3/2014:04.58AM
hurmmmm....actually ni post lama....and aku dah save sebagai draf...mungin satu hari aku akan publish post ni...atau mungkin aku tidak akan publish post nie....
actualy mlm nie aku agak sunyi....last few month lot things happen on me...mcm2 terjadi...x tau nk dscribe mcm mane....but dtg satu perasan yg akan aku buku dlm post ni.
mungkin aka x nk terlepas lagi mcm mane terjadi dkt arwah mama aku.....satu ketika dia sakit...satu ketika aku nmpk ape yg Allah tarik satu demi satu....kekuatan dia....dari larat naik tangga jd semput naik tangga...dari semput xde kederat...dah boleh berjln shingga xley berjln....ya satu ketika tu mmng aku ade niat nk sematkan dlm blog nie untuk rujukan....tp x panjang....banyk draft post aku masih belum publish.....sbb ade yg aku rase x sesuai d sbbkn cerita tergantung tuk publish....dan ade aku juz simpan tuk refrence aku tuk masa hadapan....atau mungkin entry ni antra terpanjang dlm blog aku.

masih banyk bende aku perlu perlajari......masih banyk bende aku perlu perbaiki dlm diri...tp aku dlm reconstruction aku punya personalty....bkn personalty actually but more to berubah kepada lebih baik.

sambungan ke emapat....yg atas nie aku mls nk delete so biarkan sahaja...
rancangan Allah tu sempurana....bnyk yg terjadi dkt aku....tp aku x tau nk luahkn dekat mana...dari hari arwah mak aku meninggal...ye aku mencari kwn2 for full support....tp x semua aku luahkan dkt kawan...arwah papa meninggal 3 tahun lepas.... dan aku dpt full support dari mak aku....banyk yg aku belajar dari arwah mama....n know mama dah xde....dengan siapa aku nk dpt support??? semua nie menjadi persoalan dlm hidup aku...ye aku ade kenal dgn sahabat2 baru dari group telegram...group yg tertubuh dari aku dpt interview kastam dulu....dan ak x pasti kenapa aku luahkn perasaan aku mlm tu....but u know wat, berkongsi cerita tu buat aku rase lega. amat lega...wpun aku x melepasi syart2 yg kastam nk...tp perancangn Allah tu sempurna....mungkin aku kenal kwn2 baru d tele ade sbb.

12/17/2014:1105PM
entry atas nie aku stop sbb mls nk cerita banyk. sedih je...so decide tuk berhenti menaip time tu.

20/12/2014:00.04am
cerita pasal group tele ari tu...mlm nie senyp pulak group tu. dgn sakit gigi pulak....hurmmmm...mungkin mlm nie aku akan post entry ni.....but i do some mistke last night n agk rase berslh ....dont know if u read this entry...but if u do...my deep apologize....
so mungkin nie last post aku tuk 2014, n ianya penutup utk 2014...
mungkin next story akan simpan sebagai draf jugak...

0032: 15 minit aku duk pikir nk post ke x nk...hhahaha...so kalau nmpk post ni kire aku dah dcide tuk psot la tu.... btw... wish u all happy new year in advance!!!! buang yg keruh ambik yg jernih...jadi kan yg lepas sebagai tauldan n pedoman tuk kite....

salam.

best regards ;
ryu




Sunday, September 28, 2014

how to recover your mmc

salam,

agak lama aku x update blog n sudah lama x jejak sini sebenarnya....
tp ade satu yg buat aku nk jejak...sbb?? past few week ade dpt mail dari reader.....tuk post epf n socso....
waaaaaa.....x sangka post tu naik rating.....hope dpt membantu korg tuk epf n socso tu....
dah alang2 aku bukak post ni...aku nk share satu lagi bende yg best..and aku rase korg patut download bende nie dah save untuk bekalan masa hadapan.

bulan lepas memory card aku x dpt baca.....so dia suruh format mmc tu....
aku x nk format sbb ade bende berharga dlm tu....so aku cari cari n mencari dlm google
n aku jumpe satu software yg agak membantu aku dlm kes nie....

download kt siniiiii

cara nk guna agak simple......
bila dah install
masuk software pilih format recovery
lepas tu pilih mmc korg...dengan syart mmc masih boleh d baca (bukan mmc total lost)
dah select korg klik je bahgian recovry..

mmng akan ambik masa ckit..bergantung kepada bapa power pc korg....
bile dah dia scan semua...just save semua file masuk pc lepas tu korg nk format korg format la...

p/s: tuk full key pls request by mail....tq

Saturday, November 23, 2013

EPF Excel Format and Socso Excel Format

dah lama x udpate blog,
dah lama sbnyr aku cari 2 borang ni dlm bentuk excel, tp x penah jumpe..so aku convert alignmnt sendiri, wpun x berapa nk perfect...tp aku da submit borang nie bulan lepas...n xde isu borang ni xley gune dari 2 2 pihak...so aku dcide tuk share kt korg....

untuk EPF excel
Share excel format new epf.xlsx - 68 KB
untuk Sosco excel
Share excel format new socso.xlsx - 105 KB

tuk EPF aku dah siapkan fomula dekat sheet tu...korg masukkn je berapa gross salaries dorg...nnti auto calculate la...
n print area semua aku da set kan....
cume tuk sosco aku x buat lagi formula sbb coding dia agak complicated...ambik masa...tunggu aku free la nk buat semua tu....bukan free..tunggu aku rajin...hahahaha

so hope bende nie dpt menyenangkan korg....kalau rase senangkn korg...sila2 la share bende baik nie kt org lain....

thanks

Tuesday, January 1, 2013

rumah for sales @ taman geliga intan kemaman

happy new year!!!!!!!!
waaa....post baru tuk permulaan 2013...
adakah tahun 2013 permulaan tuk aku active berblog kembali?
tunggu je la...hahah

post tuk awal tahun 2013 aku buat iklan jual rumah...hahaha
post lepas aku cite pasal promte perniagaan...adakah blog aku nie bertukar jadi blog utk jual rumah lak??
hurmmmm
ada aku kisah...blog aku....bukan blog korg punn...hahah... :-p

harga buka rm200k....
mls cite panjang nie iklan dia..aku copy paste dari iklan2 yg aku da publish je..mls nk taip 10-20 kali da..hahha


rumah tuk di sewa

...

teres 1 tingkat
gps cordinate 4.193495,103.435887
3 bilik tidur
3 bilik air
ruang tamu da divide boleh buat 2...



rumah da renovate..
besar...luas, dapor pun da luas...



sewa rm550/bulan
depo 2 bulan + 1 sewa
api n air..urus sendiri...sbb da potong..
tuk penyewa mesti sanggup sign agrement



update: 21/10/12
rumah da ade penyewa
update: 15/12/12
penyewa x baya sewa...open tuk di sewa...penyewa last baya tuk depo n bulan 11 je...open for rent tuk bulan 1 2013



kalau ade niat nk beli...
pm/sms/whatsapp/call for price 



contact no 
0196141637



so far ade 4 org yg dtg merisik....
3 org tuk akan pikir2 dulu kate nya...sampai skunk x msg balik...hahha....lama no pikir abg/kakak sekalian
1 org tu nego 160k....huhu...bukan x nk bg...tp rendah sgt....

stright 2 da point....
hasil revalue dari revaluer(btul ke eja nie) market harga rumah rm160k...
hasil renovate 30k+...revaluer ckp harga min letak la 200k...so nego la around 190k (market + renovate)
so nk nega jgn letak rendah sgt...huhuhuh....

so gambiran kt bwh....berminat..halo2....
antara medium iklan yg aku gune


p/s: rumah da ade org sewa...letih da jwp call....sehari 10 org call cari umah sewa...huhuh...jgn call la lau nk sewa....







jom layan gambiran ckit...

Saturday, December 15, 2012

Pusat Rawatan Qalbun Shoffin

salam,....huhuhu...blog sesawang aku mmng da jadi sawang abis...
serius lama x update blog...last post pun tah tahun bile da....mmng niat nk tinggalkn dunia blog....
tp hari ni ternyata aku masih perlukan blog atas beberapa faktor...nampak gaya x jadi la aku tinggalkn zaman blog nie...hahaha.....

ok...al kisah nk di jadikan cerita kenapa aku tulis post nie....aku just nk promote je perniaagan jiran baru aku nie....sbenarnya dia mintak tolong aku wat blog tu perniagaan dia...tp seribu soalan lam kepala...cam mane nk buat blog dia nie....yela...takkan aku nk create satu blog n satu post je kan....cam kelam la pulak...
atas faktor pengenalan ngan owner Qalbun Shoffin nie...so aku rase better aku buat post kt blog aku dulu...n share sebanyak mungkin kt medium lain...

ok sedikit pengenalan dulu...aku kenal pak cik shahrul atau aku just panggil dia pok cik je dari dulu....memang sejak perknalan aku kenal dengan dia dah bertahun....dari baru kawin sampai anak 3(mak jaga 3 3 anak dia) sampai anak dia yg last nie da nk masuk darjah satu...mmng kenal sgt ngan pokcik...

sebelum nie mmng dia berubat secara Islam kt rumah je....atas dasar keamanaan(sesuai ke aku gune keamanna nie-jhahah)...dia buka kedai atas sebab???
1. xnk kene kt anak bini family dia lepas berubat(side effect)
sebab lain kene tanye pokcik sendri...hahaha

ni kalau dia baca aku buat post camnie masak aku nie..hahaha...dia suh bukak blog...aku buat post kt page aku lak...hahahah....huhuhu...bukan x nk buka...sbb tak tau nk wat cam mane...penat duk pikir semlman nk buat mcm mane....last2 aku buat kt post aku lak....hurrrmmmmm
kalau ade suggestion mcm mane....ley la tingglkn kt ruangan komen aku....
tp ade lagi ke reader kt blog aku nie.....

hope post aku nie akan menjadi 1st page kt pakcik google....mcm post aku berkaitan ngan SA Kargo (tempat aku practical dulu) search je SA Kargo...kompem kuar post aku pasal SA...hahaha...aku pun x tau kuar kt 1st page....tu pun sbb mmbr aku yg ckp dia kerja sana skunk...dia google...kuar blog aku nie lak....

ok...jom review ckit pasal Pusat Rawatan Qalbun Shoffin

alamat: No77, Jalan Batu Unjur 8,
Taman Bayu Perdana, Bukit Tinggi, Klang Selangor..
GPS cordinate 3.0163,101.4298
waktu kedai bukak:
10.am - 3.pm
mlm??? bukak jugak tp kene ade temu janji..



antara rawatan2 yg d sediakan:
1. penyakit yg tidak tahu punya (setelah membuat pemeriksaan doktor)
2, ganguan makhluk halus samada pada badan, rumah atau pejabat
3. membersih/memagar kawasan dari gangguan makhluk halus
4. kesukaran tidur malam
5. membuang tenaga negetive dlm badan n membangkitkan tenaga positve 
6. masalah resdung
7. dan lain2

selain rawatan yg d sediakan 
Pusat Rawatan Qalbun Shoffin juga menyediakan khidmat kepada sesiapa yg ingin belajar secara basic cara2 berubat secara Islamic contoh: lau baby nagis, pagar rumah, dll...
dorg mmng sediakan kelas kepada sesiapa yg nk belajar :D





ruangan dalam yg terbahagi kepada beberapa bilik (mcm klinik2 tuuu)...





hah...dah alang sampai mak aku yg sakit cancer nie berubat la skali...alang da sampai sana....mmng lau nk berubat kampung tuk cancer nie..mak aku refer kt pokcik....
tp tuk org2 kt luar sana...yg ade cancer tu...kite cube je segala alternative yg avalble...ubat kampung pun ye...ubat moden pun ye....
hasil dari gabungan ubatan tradional + moden...ak aku da survive breast cancer dari 2006 lagi.....skunk da masuk tahun ke 7....


antara staff Qalbun Shoffin


so lau ade sebarang pertanyaan direct je la tanye dorg nie...jgn segan2 silu
Faez - 016-3516618
Mohd Izhar - 018-2655561

sekian sahaja berita sy...hahahah.....
lama x update blog weiiii.....cam best lak update blog rini...wkwkwkwk...


As Salam

Monday, June 11, 2012

chito dan pocho

alkisah pada zaman dahulu ade sorg pemuda bernama chito yg mempunya haiwan belaan bernama pocho.
pocho adalah sejenis binatang ganas yg lebih dikenali dengan nama gelaran buaya
kisah bermula apabila chito yg pada mulanya kasihan terhadap seekor buaya yg hampir mati kerana tercedera ditembak oleh manusia-manusia tidak bertanggungjawap.
lalu chito membawa buaya itu pulang dan memberi rawatan serta menamakan buaya itu pocho(dah mcm poco-poco..hahah)
“Setiap malam saya tidur di sebelah Pocho ketika dia cedera. saya menganggapnye dan
 melayannya dengan penuh kasih sayang,” kata Chito seperti yg dikupas Blog Berita dari Moolf.

chito mengambil masa hampir 8 tahun utk memahami pocho...
Sekarang dia sudah boleh berenang bebas bersama Pocho di kolam. apabila hendak memberi Pocho makan, Chito terus masuk ke dalam air. Persahabatan di antara manusia dengan buaya ini menjadi tontonan para pelawat yang hadir disitu




.


p/s: haiwaan yg ganas pun tahu hargai kasih sayang...manusia yg dikatakan lemah lembut ni pun ade yg lagi teruk dari boya nie

turn your pc to Satellite tv

READON TV MOVIE RADIO PLAYER

software nie tuk layan channel2 free kt luar sana...ade juga tv dari malaysia, tp tak banyk
antara tv malaysia yg boleh korg layan 
- TV1
- Astro Prima
- Astro Oasis
- 1Hijau TV
- TV9
- TVi RTM sahaja...




Readon TV Movie Radio Player is a revolutionary new software that allows you to watch Live Satellite TV and radio broadcasts directly on your computer. This new technology, called TV/music over IP, requires no additional equipment and gives you access to a brand new world of digital entertainment.


Note: Contains Porn channels


Capabilities/ Features
Features at a glace:


Thousands of TV and radio channels from all around the world.
Watch and download latest movies (even those showing in the cinema now!)
Live sports (NBA, european soccer, etc).
A large variety of genres including movies, comedy, news, general TV, kids, music, pop, jazz, classic etc.
Record online music to MP3 audio files.
Record TV into various fomats of video files. You are able to view recorded shows on your iPhone and Windows Mobile phone.
Able to work as a video converter.
Adult videos search engine plugin(Thousands of videoss).
Flash games search engine plugin(Thousands of games).
Music on demand search engine plugin (Millions of MP3)
Movie search engine plugin.
User password protected to disable viewing of adult content.
Includes all SopCast channels.
Include all ShoutCast channels.
Include all TVU player channels.
Google Youtube
Audio CD ripper (to MP3 and lossless wave).
News and weather reports.
Free to use.
Auto updatable channel lists.
Auto shut down.


AMARAN KERAS: SAYA TIDAK BERTANGGUNGJAWAP ATAS LINK2 ADULT YG DISEDIAKAN...POST INI HANYA BERTUJUAN UNTUK BERKONGSI SUPAYA ANDA BOLEH TGK TV/CHANNEL DARI LUAR NEGARA SECARA PERCUMA


download link:
http://www.readonplayer.com/download/setupTV.zip


lepas tu, extract dan install file setup.exe

Thursday, February 16, 2012

compaq evo d380mx driver

if u have any problem regarding compaq evo d380mx driver u can try for this one...
i found this driver from other blog and reupload using mediafire
so u might be easy to download using mediafire
this driver come directly from original evo d380mx cd driver
since using google also kind hard to get this driver coz it;s quite old pc i share this driver to all of u
hope this will help u...

mediafire link:
VGA driver
AUDIO driver
LAN driver

Monday, January 30, 2012

perkara yg patut di buat sblm beli tablet/phone dari china

post kali nie just nk berkongsi cara2 cam mane nk tgk spec tuk tablet dari cina nie...
ramai di antara kite mmng mengidam nk beli tab samaada dari apple, ipad o dari samsung gtab n lain2 brand cam asus, huweai dll....tp sbnrnya banyk piliann yg korg ley beli selain dari branded punya...contoh paling besar brand dari china....
yup...ramai di antara kite mmng kurang yakin tuk beli barang electronic dari china nie..nk2 jenis barang nk pakai lama...tp tuk pengatahuan korg sendri...sbenarnya, barang dari china nie ade banyk quality...dari quality sampah (pakai pastu rase nk campak diding) sampai ke memberi kepuasan maximum....
back to the topic, 
kt pasaran skunk mmng banyk tab yg dari sana...harga dari rm200-900 n ade yg cecah rm1k lebih....
sblm kite nk beli...kite just gune common sense kite..kalau dah harga pun rm200...ape yg korg expect dari barang tu sendri...so jgn beli nnti menyesal....rm200 tu beli bagi budak 4-5 tahun pakai boleh la bg aku....

sblm korg beli...ape yg penting korg kene tau ialah spec dye...bende nie paling penting bagi aku...korg kene pandai baca spec tab yg korg nk beli tu....sbb aku tgk kt facebook sendri ada yg jual harga lagi tinggi pada spec...

contoh spec cikai sepatutnya harga rm200-300 dorg akan letak rm400-500....
yup, bg yg tak tau akan kewujudan bnde2 nie..dorg akan rase 400-500 mmng dah murah kalau nk compare ngan gtab/ipad yg ade kt market skunk...tp bile dorg beli dorg rase seolah2 tertipu pastu nk salah kan penjual,,,mmng time tu dah x gune dah....

jom kite tgk tab2 yg ade kt market skunk:



nie aku tak tau name dye ape...tp harga range rm250-300 biase org jual, meh tgk spec dye lak

Operating System ​Android 2.2(FROYO)
Model Wonder Media 8650
Keyboard ​Resistive touch screen two pointsDimension 237mmx125mmx14.33mm
Weight 0.37KG 
Gravity 4-Dimensional G-sensor
Battery Type ​1800MAH Li-ion Battery
Battery/Run Time ​​About 3~4 hours
Processor 800MHZ VIA CPU+400MHZ DSP
RAM DDR 2 256MB RAM
Display Size 7"WVGA wide-screen
Max Resolution 800*480 pixel
Graphics Model 720p video playing
Hard Drive Type 2GB NAND Flash
Sdmmc Expansion Support SD 32G MAX
Network RJ45 Cable Internet: 10/100M adaptive
WIFI IEEE802.11b/g/n wireless network
3G External 3G (HUAWEI E220/E230/E160X/E169G/E1750)
I/O Port 30pinUSB switch interface*1,Headphone *1,
Built-in microphone
Flash 10 playback.
Music MP2, MP3, WAV, AAC, WMA
Video File MPEG1/2/4; MJPG; H263; H264
Photo file JPG, JPEG, BMP, and PNG.
Camera Camera Built-in 0.3MP 


biase aku akan tgk 3 bende asas kt tab nie (aku dah highlight kan kale merah)
3 bende yg aku highlight kan tu adalah bende penting bagi aku...sama gak cam aku nk beli lptp...aku akan tgk processor dye, aku akan tgk ram dye...so tab nie sama je...
mcm tab kt atas nie...processor dye spport sama 800mhz...bg aku 800mhz nie just sesuai tuk hp je..kalau tab pakai 800mhz mmng slow..processor nie akan tentukan korg nyer tab nie laju ke tak, ley main 3d game ke tak...
ke 2 ram...yg kat atas nie 256 je....x bape nk power..mmng sesuai ngan harga
touch screen : ade 2 jenis touch screeen yg korg perlu ingt....1 capasitive n resistive
beza antara 2 nie mmng besar
capasitive touch screen korg just gune jari - cam ipad/gtab
resistive - korg gune kuku (cam hp2 lama nyer touch screen) contoh nokia 5800 yg aku pakai skunk...so resistive nie kurang repond...n better pakai pen dye tuk lebih snng kite gune


yg nie power ckit mmng agak terkenal...nova...pun ade banyk spec nova nie..tp dah ok kalau nk beli
price range 500-600
spec

Operating System ​Android 3.0 (HONEYCOMB)
Model M703 DROPAD
Keyboard ​7 inch Multitouch Capacitive Screen TFT
Weight 510g 
Gravity 4-Dimensional G-sensor
Battery Type ​Rechargeable Li-Polymer battery 3200mAh
Battery/Run Time ​​About 3~4 hours
Processor Samsung S5PV210 (ARM CortexTM-A8/1.2GHz/512KB L2 Cache,same cpu with samsung galaxy tab P1000)
RAM DDR 2 512MB RAM
Display Size 7"WVGA wide-screen
Max Resolution 800*480 pixel
Graphics Model Integrated Graphics 1080 FULL HD video playing
Hard Drive Type 8GB NAND Flash
Sdmmc Expansion Support SD 32G MAX(8GB Included)
WIFI IEEE802.11b/g/n wireless network
3G External 3G (HUAWEI E220/E230/E160X/E169G/E1750)  - boleh cucuk modem 3g yg selalu pakai kt lptp tuBuilt-in microphone
Flash 10 playback.
Music MP2, MP3, WAV, AAC, WMA
Video File MPEG1/2/4; MJPG; H263; H264
Photo file JPG, JPEG, BMP, and PNG.
Camera 1.3 MegaPixel Front Facing Camera
Ports 2 x OTG USB 2.0
1 x Mini HDMI
1 x Micro SD card slot
1 x DC jack
3.5mm Headphone/Line-Out

korg ley compare ngan yg nova nie ngan yg atas tadi..yg nie harga dye rm500-600 yg nie pun banyk positve feed back dari org yg dah beli
spec mmng dah lebih kurang gtab tp dye reduce kt batery capsity n xde camera belakng... just ade camera depan tuk web cam je...



Model Zenithink ZT-280 C91
CPU Cortex A9 FSB 1GHzOS Android 2.3
Memory DDR 512MBNandflash 8GB
Extended TF card ; U disk
LCD Display 10.2” TFT highlight display ,1024*600Internet Built-in Ethernet, support WIFI
3G Support external 3G USB Dongle; - boleh masuk sim card
Camera Built-in 2 mega pixel camera
I/O ports DC in
Earphone
RJ-45
TF
1*USB 2.0 Host port
1*USB 2.0 device port
HDMI output
Touch Screen Multi-point capacitive touch screenAudio Built in stereo speakers 1w*2
Built-in mono recorder
LED indicators Power;charging
Key-press Power on/off
Menu, Back, Home
Max battery time Wifi on: 4 hours
Power adapter 90-250V Input , 5V DC Output ,3A
Messengers QQ, MSN
Audio format MP3 playing,WAV playing,WMA playing,AAC, AAC+ playing,WAV, WMA recording
Video H.264:1080P, MPEG4/2/1 DIVX & XVID:1080P,REAL:RMVB & RM 
Languages Support multi-language


price range 600-700



nie spec dye korg ley refer link atas nie...
barang nie mmng top skunk...sbb masuk top 30 tab yg paling ok...
price 600-900 - ikut spec





yg atas nie aku google je gamba....yg aku pakai skunk...rena3/ renesas - time beli dulu rm600 
skunk dah xde dlm market model nie...yg ade rena version baru dah upgarde 
aku dah pakai nk masuk 6bulan....n aku dah bg test kt owner galaxytab test tab aku...mmng mejor jwpan dorg..."aku nyesal beli gtab"
lol
ye la aku bnde lebih kurang sama...tp baya lagi mahal.....


bg aku korg nk beli ape pun...atas kemampuan masing2...kalau nk beli tab dari china aku nsihatkan tanye pada yg arif...buat reserch dulu ckit..jgn main beli je..kang tak pasal2 nyesal di kemudian hari...bnde bukan seinggit dua, bnde bukan nk pakai 1-2 hari je....

n jgn pandah rendah kt product dari china sbb ade brng dorg nie quality tinggi...jgn pandang yg quality rendah je...sekali sekala kena tgk barng dorg yg bagus2x
setiap model ade pro n cons dye...so tanye diri dulu..beli bnde nie nk buat ape????
game?? tenet??? hard core???

so kenapa bayar lebih?????

moral of the story...sblm nk beli barang cari china, tak kisah la phone ke tab ke pastikan korg buat research dulu, tanye dulu org yg pakar baru buat keputusan...jgn menyesal dikemudian hari...lagi bagus p test sendri barang..



p/s : aku x jual bnde2 nie... just nk berkongsi maklumat jer...tp kalau korg nk beli ley la nk tanye2 mane nk beli...









Saturday, January 28, 2012

mobile mode!!!!

keh2x...baget ramai reader jer...
duk godek2 tadi kt templet..jumpe lak mobile mode setting.....
ape lagi....dah jumpe tu enable kan aje mobile mode tu...
snng tuk reader yg x bape nk ramai nie bukak melalui phone korg..hahaha...
ape2 pun....kalau dye x auto masuk mobile mode...korg ley scanned by bar code dye nie...

Boleh try usya2 post lain:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...