Sunday, August 22, 2010

Oh sakit!

Salam kepada semua reader blog aku yg tak bape ramai nie...tp ader la jugak reader dari takder langsungkan....hehehhehe

hari jummat lepas company aku ade buat majlis berbuka puasa bersama anak2 yatim....
so pengalaman yg tak boley di ceritakan kt korg semua kerana aku tak p pun....hehehhe
ari jummat lepas aku MC....
cerita nyer bermula......

pukul 5a.m...seperti biase mak aku kejut aku tuk bangun saho....di panggil di pekik di cubit....tak bgun jugak...
last mak aku gunekan taktik aku paling tak suke....simbah air 1/3 cawan kt muka aku...
bukan tak suke ape....yela..dalam pose tido tu..bile air di simbah...kompem termasuk hidung ckit...boley lemas aku time tido tu...wkwkkw.....
then lepas bangan hari jumaat ritu....lutut aku belah kanan mengalami sakit yg amat teruk...
sakit sgt2x....sehinggakan aku tak boley berdiri tegak n kaki belah kiri tak boley di gunannkan sepenuhnya...
nk berjalan sakit yg amat...mak aku dah pelik
mau tak pelik...aku sendri pun pelik.....sblm tido bukan kate berjalan, lompat berlari n terajang org pun boley...
bagn saho jer jadi mcm nie....
pukul 6a.m....aku mula resah akan kaki ku ini...aku pikirkan mcm mane nk p kerja pagi tu...nk drive pun tak ley nie...nk gerakkan kaki langsung tak ley..mcm nk drive apetah lagi bwk moto yg perlukan kaki segala nya....
so aku sms la boss aku..ckp nk mintak MC...
cerita nie tak abis ag..lepak lue...bace lagi...
heheheh......
pukul 7a.m....
aku mmng tak ley baring mahupun duduk bersila....kerana tak ley nk luruskan kaki n bengkokkan kaki...
tempat paling selesa adalah duduk di atas sofa...time tu mak aku ader kt ruang tamu....aku ckp kt mak aku...lutut nie mcm bengkak...
so mak aku suh berdiri...aku cube berdiri n luruskan kaki....
mak aku nk try usik lutut aku.....
papppp!!!!!!.....bunyi urat lutut yg amat kuat...aku meraung kejap...sakit yg amat sgt....
air mata berguguran akibat sakit yg amat sgt...menagis beb....sakit gile...di sbbbkan sakit yg teramat sgt nie...aku p dapur cari painkiller....
alamat kalau dah mkn painkiller tak pose la jwpnyer...huhuhuhu
tp serius...nk ucapkan trimas kt mak aku...kalau dye tak usik lutut aku tu mmng tak tau la ape jadi..lepas dye bunyi pappppp!! tu lutut aku masih sakit...tp aku boley rasekan yg lutut aku makin elok ckit....
pukul 12pm....aku p klinik (mak aku drive) doc ckp salah urat....dye ckp biase nie kene org main bola(doc india) ckp terbalik ckit...u main bola ka smlm?
aku ckp la...main bola apa nya doc.. ngah tido....
doc: o0o0...mimpi main bola pun tadak ka? (sempat lak buat lawak doc nie)
doc tu ckp aku salah tido...myb kaki aku berlipat time tido kowt...
so pagi tadi...setelah di sapu minyak angin 24hour selepas kene....pagi tadi lutut aku sembuh sepenuhnya...
aku baget dah pakai tongkat dah...nsb baik tak...huhuhu....

so moral of the story...nk tido tu jgn buas sgt...kalau tak mcm nie la jadi nyer.....

salam ramdhan



1 comment:

StrewberiManis =) said...

ye, sila tdo jgn buas2 ok? =)

Boleh try usya2 post lain:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...