Thursday, April 1, 2010

pagi yang tak kusangka...

pagi tadi takdr kelas...so aku terbangun awal la pulak...huhuhu...time ader kelas tak nk lak bangun awal camnie...ari nie ley lak bangun awl...ape la aku nie....takpe2....bukan bende nie yg aku nk cite kt korg ari nie...
pagi tadi kul8..aku nk kuar tuk cocok coz duet ak yg tingal bape ringgit jer kat dlm beg duet aku nie..
so aku ambik keputusan tuk menghidupkan engin kereta aku yg dah sekian lama tak di panaskan...
then segalanyer berjalan lancar...n bergerak seperti biase....
then setibanya aku di simpang masuk umah aku(tasik s7)..satu kemalangan yg baru je berlaku...
time tu ader 5 org je baru...termasuk la aku....tak tau..tibe2 aku rase nk tolong org nie....huhuhuh....
sampai2 aku tanye cam mane ley terjadi?sapa langgar?
jwpan: ader unty india yg langgar, then dye turun kete kate dye tak salah...then after that she leave...hah..
betul dye tinggal kan tempat tu...nsb baik sempat ambik no plat kete tu...wiira hitam no plat BJG **** (no kene tutup..takt ader org buat no eko lak)ahah...
ader cam nie punya manusia pun ader....mangsa mcm patah bahu jer....bukan main takut lagi time aku angt awek nie yg terlantar di tengah jln...time ktrg angakt dye...punya la kuat dye meraung...huhuh..cuak beb..tkt lagi buruk je jadi nyer nnti...
then ktrg terpaksa angkat gak coz...dah jem teruk dah time tu....merauang tak meraung...angkat la jugak aweks nie tadi....

tp bukan tu yg nk di jadi kan cerita kt sini......
1st, aku nk gelarkan dye nie sport guy coz dye otw nk g jogging...huhuhu.....
sport guy nie la aku mula2 tanye dye....dah tipon ambulan?dye kate tak yah....hurmmmm....dari gaya dye aku tgk cam org berpengalaman...takpe..aku biar jer dulu....tgk ape dye nk buat....perkataan yg dye selalu sbt kt aweks tu...takpe2...ckit jer nie....kebas jer....kejap lagi baik la tu....what the hack man....aweks tu ngah meraung..ko ley ckp camtu....so punya la bengap...dah 5 mnt kejadian berlaku...seblm aku samapi....dorg tak tipon ambulan lagi sbb dgr ckp sport guy nie...adoi.....so aku suh akak nie call...then semua setuju tuk call....
so aku nk buat conclution kt sini..kalau kita tak pandai jgn nk buat pandai...nnti makin rumit....

2nd stry about kete kuning....aku gelarkan abg manch0...nk tau kenapa?time akak tadi call...setdrd procdure...pihak yg berkenaan akan tanye mcm2 soalan...aku tgk akak tu dah 5mnt ckp kt hp...jwp tu jwp nie...adoi...abg macho nie aku rase dah naik temberang....then mintak hp dari akak tu...
dye maki nyer org kt tepon tu...."ko ni paham bahasa tak?org dah excidnt nie...tgh sakit...ko duk tanye tu la tanye nie la..." n banyak lagi abg macho nie duk marah2...
huhuhu.....mcm2 jenis org aku jumpe pagi tadi.....

nie lak cite polis yg sampai dengan cool nyer....yg nie aku bengang ckit ngan polis tu....
dye ingt dye polis mcm hebat jer.....dtg2...park ngan jalan....kami yg kt sini punya la nk kasi clear laluan trafik...dye nk kasi lagi jem...adoi.....then pas polis ambik statmnt....aku ngan bergaya n berani nyer...
abg....ley alih tak kereta polis nie....coz jem makin teruk nie....letak tepi ckit....depan tu ader ruang ckit..nk kasi clear trafic jer bang...cian semua org nk pergi kerja nie....
pergh....ak dengan sopan mintak tolong abg polis tu....dye jeling aku...n buat dono jer.....
dalam hati aku...."FUCK YOU"....aku punya la nk kasi pendapat...baget hebat jer polis tu...adoi...

so pagi tadi aku jumpe mcm2 jenis org....semua dengan ragam masing....huhuhuh....

tipon ambulan kul 8...830 baru samapi....30mnt beb..mcm jauh jer...padahal dekat jer...tak samapi 1km pun...kami nk hantar tp takut nk angkat aweks tu...sbb dye meraung kuat sgt....huhuhuhu....
kalau cedera parah..aku rase dah mati dah aweks tadi....huhuhu....

skunk nie dalam otak akuu...cam mane la aweks tadi tu...ok ke tak????

2 comments:

StrewberiManis =) said...

gerun aku baca entry ni
huhuu

btw, tahniah bob
sebab anda sgt prihatin =)

shiqin ghazali said...

kt mne kjdian ni:?

Boleh try usya2 post lain:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...