Thursday, August 13, 2009

banyk bende yang di luahkan....

assalamualaikum kepda pembaca2 sekalian...
dah lama rasenyer ryu tak update blog nie....
ader dah dekat 2 minggu kowt....mungkin sbb ryu terlalu sibuk or takder mase nak upate blog nie...
di ptg yg dingin nie...ryu ambik kesemptn tuk luahkan la ape yg ryu rase nak cite kt korg....

frstly...ryu nak cite pasal kehadiran NATE aka comey dlm rumah sewa ryu nie....
ryu nak letak gamba dye....rasenyer ader dlm hp nie....time nak upload tadi takder lak gamba dye....
takper la..lain kalai la ryu letak gamba nate nie.....
sape nate nie??
nate nie kalau korg nak tau....kucing peliharan yg di beri name comey pada aslnyer
tp dah bertuka menjadi nate.....hehehhehehe
nate nie dulu time dye kecik selalu dtg umah sewa ryu nie....
last sem la....1bln ader la sekali kowt dye dtg lepak main2 kt umah nie....
di sbbkan time tu dye masih kecik n comey ktrg nie suke main ngn dye...
then dah lama tak nampak...
last week comey dtg balik....ktrg halau mula coz tak cam...
tp tak lari...buat slember jer masuk cam dah biase....tgk2 balik dye nyer bulu n color same cam comey lue....mmng dah sasla nie comey....
skunk nie dah 1 minggu lebih dye duk umah ryu nie....
amat seronok tgk nate nie tido.....kalau tido jer mesti terkangkang....bukan kate terkangkang satu kaki jer
nate nie tido cam manusia....jenis tido baring...sbb tu kaki dye terkangkang....best tul tgk dye tido....
demand tinggi...nak tido atas tilam jer....
tp takper la...tak kisah pun....mlm2 sape tak ttp pintu blik..alamatnyer mmng nate nie join sekali la terkangkang ngan korg...ahahahahhahha....
tp yg bagusnyer nate nie tak la nyusahkan ktrg...berak pun dlm longkang...so tkder la ktrg ssh....
so setkt nie dye still tak buat hal lagi...
amat seronok ade haiwan peliharn dlm umah....
bosan2 jer p ckp ngan nate tu sorg.....
skunk nie nate tak bape active coz kaki dye sakit...
tp dah beransur pulih skunk nie....luka pun dah nak sembuh....
mula2 dtg tak kasi org usik kaki dye...kalau usik kompem kene gigit...skunk ko nak buat ape pun buat la ngan kaki dye tu...hehehehhehe...
so setkt nie jer ryu nak cite ngan korg....
nnti ryu upload gamba nate k....

---nate amat comey---

2 comments:

khaL_eLLa said...

korg bela kucing ke??

haih.. tak caye aku... pas ni mesti kucing tu 'comey' mcm ko kan.. da same2 terkangkang bile tdo.. hahah

RyuJi SaTo said...

hahahaha..tula....dah ar asyk tido jer,....

Boleh try usya2 post lain:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...