Monday, July 27, 2009

bende buruk....


seperti yg kwn2 sume tau..yg ryu balik kg ari jumaat ritu....
kalau krg still tak tau sila baca entry sblm nie...
kite k main topic....
smlm ryu mls nak cite bende nie coz dah penat sgt...so pas jer upload gamba2 golf tu...taip2 ckit then post....terus tido.....
skunk ryu nak cite ape yg terjadi pasjer dari bermain golf nie.....
sblm masuk tol pertma LPT(lebuh raya pantai timur)
ader satu selekoh bulat.....kelajuan kereta...around 50-60km/h
ryu ader di sblah line kanan tuk potong sebuah 4x4......
ngah layan corner kt citu....sampai di satu tahap ryu tgk kt dpt jln di penuhi pasir2 halus......
ader la 1/3 di line kanan tu di penuhi pasir-pasir yg boley membawa ke kemalangn jln raye..
tap!!!!!
kereta yg di pandu ryu seperti melayang n tak jejak jalan.....
keadaan nie berlaku sekelip mata....n segala2 bergerak dgn sendri tanpa otak ini menyuruh...
kereta dah pun berada dlm 45 degree n bersedia tuk melakukan pusingn 180 dgree....
tp reactin ryu yg pantas n bergerak sendri tnpa kwlan otak....
kereta ryu drift buat kali pertama dlm seumur hidup ini.....
tme tu yg ader dlm kete ryu, kakak n adik bongsu...
tp juz adik bongsu ryu jer yg cemas sedikit....kakak n ryu still lagi boly relax....
tp syukur kereta tak berpusing...coz blakng ryu ader lagi bnayk kete...kalau tak
pelangran dah tentu berlaku,........

----tp best tau rase bile kereta berada dlm keadaan camtu..pasni nak blja drift lak la----

kite ke cerita seterunya......
balik umah...ryu yg buka kunci pintu....amat pelik kerana begitu mudah untuk memulas kunci
bagaikan pintu itu tak berkunci....so ryu simpan dlm hati....letak beg sume....
then mak ryu masuk dapur....terkejut...tingkp yg tertutp terbuka sedikit..
sah2...ader org pecah masuk kt rumah ryu nie...
tp mujur tiada bende mahal yg hilang
conth: hp, ps2, gameboy, n banyk lagi la gadget kt umah ryu nie....
yg hilang juz duit...rm50 lebih kesemuanya....
suspect adalah budak2....melalui kesan tapak kasut n cap jari yg boleh dilihat di tingkap....
ni kalau bwk CSI punya agent terus dpt tangkp rase....bukti dah cukup.....
n mujur dye juz masuk ke ruang tamu.....tak masuk bilik....
angaran bende nie berlaku time mlm.....di sebbkn rumah ryu nie agak menakutkan di waktu mlm ryu wat andaian dye tk berani nak lalu kt lorong menuju ke bilik....
mmng sape2 yg tak biase ngan rumah ryu nie...sume org ckp tkt....
ryu pun tak tau nape...myb ryu dah biase kowt ngn envrnmnt umah nie....
so aper2 pun ryu nak nasihatkan kalau nak balik kg or p mane2 pastikan umah terkunci n terttp rapat...biase kalau balik kg mak ryu akan biar lampu terpasang...
tp kali nie tk lak...so mmng jadi sasarn la......

----smlm juga ader sorg budak kene tangkp coz pecah masuk rumah org..adakan budak yg sama??---

2 comments:

shiqin ghazali said...

aiseh.. syukur alhamdulillah xjd ape2...

RyuJi SaTo said...

tu la..amat bernasb bek...

Boleh try usya2 post lain:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...