Friday, January 1, 2010

New Begining, welcome 2010


assalamualikum kepada pembaca sekalian,
pertama kali, aku nak ucapkan selamat tahun baru kepada semua manusia yg ader kt dunia ni.
dah setahun berlalu, n aku tau semua org penjalani perjalanan hidup masing2 dengan unik, sedih, gembira, penuh dengan masalh.
tp itulah perjalanan hidup, kite kene tempuhi dengan hati yg tenang, redha, dan yang paling penting hidup perlu di teruskan.
3 tahun aku mengarang blog ni, blog ni umpama dairi digital bagi aku, sama juga seperti biase, tiap2 kali tahun baru bermula, kita akan bertukar ke dairi baru, seperti juga blog ini.
tiap2 tahun entry aku bertambah, dan aku mula belajar berbloging nie pada tahun 2006. untuk pengatahun korg pada tahun 2006 tu sbnarnya ader 3 post, n aku dah delete 2 post. Kenapa???
coz post tu amat private bagi aku, n time tu takde org bace blog aku, lain ceritanya sekarang nie, ramai yg jadi silent reader
kalu korg tengok kt gamba sebelah nie, tahun 2007 takder langsungkan..
aku pun tak tau nape...n aku bermula active menulis blog pertengahan tahun 2008, dan lepas tu tiap2 bulan aku akan menambahkan hasil hidup aku, n aku catatkan dalam nie.
dan tahun 2009 aku berjaya mencapai 123 enrty...satu no yg cantik bagi aku,heheheh...dah aku akan terus mengupdate blog ni walaupun takder org bace,
n hari ni juga, aku dah tiba mase nyer aku buat sign tuk blog nie, simple jer aku buat,
aku tgk blog2 lain dah banyk ader symbol masing2...so aku ambik keputusn tuk melangkah ke satu tapak lagi, n hope blog aku nie akan penuh dengan bnde2 berguna untuk di kongsi bersama.

tahun baru smlm,
aku tak buat pape pun, org lain p clbtre, family aku kuar p KFC(aku baru makan tadi, ader dalam peti), aku buat ape????
hahaha....aku tido....tak tau la...minggu nie aku selalu tido awal, smlm aku tido kul9 mlm, kul 11 smlm aku bgn tgk takder org langsung dlm umah aku
so aku sambung balik tido, tak cek pun hp aku,
pg nie aku bgn, dpt 20 mizcall n 5 msg
lupe lak , aku ader janji ngan kawn2 aku tuk celbtre ngan dorg,
kepda2 kwn2 ku tu.aku mintak maaf tak dpt join korg smlm...huhuhuh....
so tahun baru semlm takder bende yg menarik aku buat, cian kt dorg tunggu aku..
hahahah..nk buat cam mane.aku kalau dh tido alamat nyer tsunami pun tak sedar kowt,
so aku bgn hari nie, takder beza pun yg aku rase, tapi rase nyesal gak tido, tak dpt kuar smlm...huhuhu....

smlm aku dah potong rambut, cukur misai ngan kemas kan janggut aku nie...
hehehe....nak smbut tahun baru pnya pasal, last2 aku tido kt umah...huhuhuhu
smlm time potong rambut kat salon, aku siap basuh sekali rambut aku, punya la best!
sampu yg di guna kan tu ader mint...sejuk je kepala otak aku nie di tambah ader amoi yg urut2 aku lagi..hahahha....mak aku dah marah aku bape kali, jgn kasi pmpuan main kepala...
huhuhu...kalau dorg tak basuh kan kpala aku...sapa yg nak basuh kan??
aku amat manjaga rambut ku, tiap2 kali aku p salon, mesti ader yg puji rambut aku nie lembut n terjaga, walapun aku tak penah sikat rambut..hahahah

huh, panjang tul enrty kali nie...
tah ader org bace ke tak...kalau aku tgk enrty panjang2 camnie..kompem tak bace...
org lain tak tau la...rase cam nak tulis banyk jer...maklum la entry pertama pada tahun baru ni....
yg kat bawh nie trade mark ryujisato.blogspot.com yg baru,
n tag dye still same, under maintainance..nk tukar tak tau nk tukar ape....
so pape pun hope tahun nie, kite di jauh kan dengan penyakit2 seperti H1N1 tu...harap la dah hilang virus tu nnti
semoga kite nie jadi insan yg lebih mulia di muka bumi

regards
Muhammad Hilmi Bin Hamid



3 comments:

milah hasan said...

nice trade mark..nk kopi pastu letak kt blok aku xpe ke?? hehehe..hepi new year dude.

RyuJi SaTo said...

bile pulak aku jadi dude nie??kawin pun blum...hahahha

shiqin ghazali said...

hepy new year bob

Boleh try usya2 post lain:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...