Tuesday, July 21, 2009

lemah sgt ke perempuan nie????

ryu(aku nak gantikan kata diri aku sebagai ryu untuk entry ni n seterusnya)

pukul 4 tadi....keadaan hujan renyai2 kt s.alam nie....
hujan dari pukul 9 tadi kalau tak slah ryu....
so kelas kul 8-10 tadi ryu tak p...huhuhuhuhu....sejuk di lena mimpi2 indah...
tp bukan tu yg ryu nak cite skunk nie.....

pukul 4 ryu abis kelas n terus ke parking UFO kt menara SAAS UiTM S.Alam..
keadaan masih lagi normal sehinggalah ryu dah kuar n bersedia tuk bergerak pulang....
then ader satu halangn....tak la hebat mane pn halangn tu...tp ryu terpaksa menunggu hampir kt 5mnt lebih....bkn lama pun....
ape yg terjadi ek???
ryu n ader lagi bebrapa buah moto duk perhatikan gelagat seorg pelajar perempuan sedang cube menghidupkan moto skuter EGO dye....
ryu rase bateri moto tu dah cONG kowt....
sbb tu takley nak strt.....beberapa kali strt menggunakan strter tu...
still takley...perpmpuan tadi agaknye dah hampe dan cube menggunakan strter kick...
hurmmmm....kesian lak ryu tgk perempuan tu...cam dah tak makn seminggu....
bertapa lemah gemalai n menjaga kesopanan dah kesusialaan sebagi sorg manusia bergelar perempuan.....
n dah hampir 1 mnt lebih cube menghidupkan moto tu.still tak berjaya....org depan ryu nie...
tunjuk cam mne nak strt kan moto dgn penuh gaya kehensemman dye...
dengan satu percubaan shaja...enjin berjaya di hidupkan.....hebat tak mamt tdi??
heheheheh..sungguh hebat...
bkn tu jer maslah nyer....nak turukan double stand pun takley gak...
mamat tadi yg dah bersedia nak bergerak...turun sekali lagi tuk membantu perempuan yg lemah gemalai tadi...adoi....
nasihat ryu...
kalau dah smpai nak strt moto n trun kan double stand pun takley...jgn bwk moto..
algi bgs..
cam ane la dye lepas ambik lesen nie...pelik btul la....

n ader lagi satu kejadian time otw nak balik tadi....
kt s.7....jln ngah sibuk....ryu nampk ader 2 org budak dalam lingkugnn 7 ke 8 tahun nak melintas jln....
so ryu memperlahankan moto ryu dari 90kmj ke 40kmj...
ryu tgk dorg nie dah bersedia nak melntas pas jer ryu melintas dorg....
btul sngkaan ryu.....dorg cube berlari ke sebreng pas jer ryu lintas dorg.....
ape yg terjadi??ryu sempat tgk side mirror...
salah sorg terjatuh coz divider tu myb licin kowt....
nsb bek takder kete.....kalau la ader kete time tu.....
tak tau la ryu ape yg terjadi nnti....
so kepada mak ayah or sape2 la..nasihat la bdk2...agar tak buat camtu....
risau tul takt ader bende2 yg terjadi....


---entry yg panjang---

2 comments:

strewberimanes said...

bukan lemah la
tp nak mengekalkan kesopanan n keayuan beliau
buleh gitu?
hahhaha =p

RyuJi SaTo said...

ayu la sgt....hahahahah

Boleh try usya2 post lain:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...