Tuesday, February 24, 2009

wimax!!!

pengaruh internet dlm hidup ku...
perlu ker tenet ni???
bagi aku amat2 perlu....lagi penting tenet nie dari hp aku...
aku online lebey 5 jam dlm sehari kowt...
per yg aku wat ek???
routine aku tiap hari men game online....
antara nyer travian, mafia wars(myspace), poker(tagged), fantasy football...
aku akan habis kan mase2 terbuang aku ngan ngadap bende2 nie.....
tu kalu mse2 lapang....
kalu tiap2 minggu bende yg aku wajib buat....
download citer la....antara nyer naruto n bleach...
kalu tak lagi banyk...di sebabkan heroes n prison break skunk nie dah abis season..
so ngah tungu la.....
tp masalh skunk nie....conntion dye amat2 la lembap...
sejak bln lepas....kalu laju pun..ader la 2 or 3 hari jer.
aku tak tau naper....
kalu tak dulu stndrt speed tuk download citer up to 40kb/s
skunk nie juz 10kb/s....avrage 5kb/s...
korg tau la kan cam maner lembab nyer....
kalu tak satu cite naruto i juz need around 1 hour to complted the stry...
but now, i need 5 or 6 hour to complted that file....
argh!!! 10syn beb....
nak open fs or paper web aku kene close evryting that i download first...
baru tak ok ckit....
adoi....aku gune celcm brdband....
aku penah call operator n ask bout dis....
yg dye ckp dorg ngah upadate system....
ye ker??
aku pun tak tau la...
juz tgk jer la keputusan dye....
kalu tak elok gak aku ingt aku nak tamat kan langanan nie...
nak try gune wimax la....
yg aku tau wimax nie lebih laju dari hsdpa...
n lagi laju dari streamyx....
so aku nak try gune...
bulanan around rm49 if i not wrong la....
n modem dye around rm600 or ley
baya secara ansuran...
masuk dlm bil bulanan korg rm20 selama setahun....
so bill rm 69....
lebey kurang bil brdbnd aku skunk...

1 comment:

ekieqin said...

mmg skrg tgh lmbab la tenet ni..
kt umah pn pkai strymyx dh x laju sgt.. lgpun bru je upgrade speed

tp smlm bru tgk paper..
telekom bg comment psl tenet lmbab sbb ade prob ape ntah..
sjak tgh bulan 2 lg..
sbar jer r..
nnti diorg baiki la tuh

Boleh try usya2 post lain:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...