Sunday, February 1, 2009

Usaha baik KFC Holding(M) Berhad....



Kate2 Pihak KFC Holding(M):

Tujuan email ni adalah untuk memberi penjelasan mengenai boikot KFC. banyak orang dah tanya pada saya mengenai KFC.dan ada juga yang sms kata "baik ko berenti keja ngan KFC.ko dok bunuh orang palestin"... .dah banyak sms yang saya dapat...daripada kawan2 sekolah, universiti dan segenap lapisan masyarakat.
Untuk pengetuahuan semua, KFC Holdings (M) Bhd adalah milik Kulim (M) Bhd. Kulim ini pula adalah anak syarikat Johor Corporation. siapa yang tidak tahu sila cari mengenai johor corporation. oleh itu, KFC Holdings (M) Bhd adalah milik malaysia. tiada sebarang keuntungan yang diberikan kepada US mahupun Israel. KFC hanya menggunakan nama. KFC malaysia hanya membayar yuran penggunaan nama sahaja.
akan tetapi, setelah KFC menjadi anak syarikat Johor Corporation, pengerusinya sedang berusaha untuk membeli KFC di US. ini adalah usaha yang sangat murni. Tan Sri Ali Hashim adalah pengerusinya yang memang mempunyai idea bisnes yang bernas. selain itu juga, dibawah KFC Holdings (M) Bhd terdapat anak syarikat iaitu :
Pizza Hut
Kedai Ayamas
RasaMas Restaurant
Ayamas Food Corporation Sdn Bhd
Region Food Industries (Sos life)
bakery ( untuk garlic bread & roti2 di KFC)
tenaga kerja untuk semua syarikat ini adalah majoriti melayu islam.oleh itu, bayangkan lah jika masyarakat memboikot KFC apa akan terjadi kepada orang islam malaysia?oleh itu fikir2 kan lah apa yang saya katakan ini. diharap dapat memberi penjelasan kepada sahabat2 dan sesiapa sahaja.sama- sama kita membangunkan ekonomi orang islam.inilah dinamakan Jihad Bisnes.
sekian.
Muhamad Ammar Abdullah
Halal AuditExecutive
KFCHoldings(M)Bhd

___________________________ _____________ ________ __
kate2 sumber yg komen dari kenyataan diatas:
aku bkn nk ckp psl tuh
tp aku nk btaw, KFC nih kpale die Amerika
KFC Holdings hanyelah kompeni yg memegang KFC dan anak2 syrktnye kat Malaysia nih
keuntungan tetap disalurkan kpd KFC kepala kat US tuh
yg bg msg nih sememangnye dah sgt2 terdesak, sbb takut hilang pekerjaan
cube la korang pk, kalu korang tubuhkan syarikat, bukak syarikat tu kat oversea
msti keuntungan syarikat kat oversea tuh tetap dpt kat korang gak kan?
tpu la kalu duit sume tu xdpt kat kepala
da dpt kat kepala KFC tuh, kepala tu bg plak kat US govt. US govt bwt duit tu tuk bli peluru, snjata tuk bunuh org Islam kat Palestin
lg 1, yg die kate nak beli KFC tuh, jgnla mudah sgt prcaye
nk beli KFC?
KFC tu worldwide brand
KFC ade kat lebih 75 buah negara
nk beli, hargenye berbilion2 USD
kamon la, nak tpu agak2 ar
aku tertarik dgn kenyataan mamat nih
"KFC Holdings adalah milik Malaysia"
hoi
da nama Kentucky, msti la Amerika punye
hadoi
aku nak tegelak pun ade
nak jadi milik Malaysia, tuka dlu Kentucky tu kpd Pahang ke, Kelantan ke, Terengganu ke, Selangor ke...
pape pun, aku mmg x setuju ngn kenyataan mamat nih
sesape yg rse stuju, ko bangkang ar aku
aku x kesah
HMM... CMNI LA,KLO KORG NK GADO2 PSL KFC KE PEBENDE KE, KORG G DPTKN MAKLUMAT DETAIL PSL KFC.. KORG CRI KTMANE DUIT HASIL KFC DISALURKAN.. tgk annual report ke..wokeh?(org y menyebelahi sesape)... tetapi setahu aku kfc ke, macdonald ke, pebende ke semua nye berbentuk MLM...org atas y akan dpt utg..btl x?

KOMEN AKU:
pendapt aku la kan...
aku sokong yg bagi komen tu...yela...
KFC nie satu francais....dah tentu ader franciasi n franciasor ner....
so kepala nie adalah franciasor n kat Mlysia nie adalh franciasi(kalu tak silap aku la..kalu slh pun teblik jer)
so franciasi nie akan bayar amount tuk franciasor...ader la baper yg telah dittap kan...
so mustahil dye kate tak baya tuk org atas...
abis watper syrtkt US tu bagi bukak KFC kalu dye tak dpt utung??korg pikir la sendiri ek....
lagi satu pasal nak beli KFC...masuk akal ker/??
mmng la boley...tunggu ko jadi billonair la dulu..bkn jadi millonair....
owg paling kayakat m'sia skunk nie pun aku rase tak mampu kowt nak beli...
kalu ko nak beli KFC aku cabar ko beli name brand dulu la....
tu pun tak mmpu lagi kowt..nie lak nak beli KFC...adoi...
sendri pikir n selamat beramal.....

2 comments:

ekieqin said...

aplikasi dr sbject bisnez neyh..

aku sokong

RyuJi SaTo said...

hhahaah...biase la..bende kite dah belaja...
so takder la kite nak kene tipu....hehehe

Boleh try usya2 post lain:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...