Thursday, December 3, 2009

perjalanan yg amat memenatkan....

tak tau cam mane nak cite...aku nk upload gamba.tapi cable nokia aku hilang lak..huhuhu...
perjalanan : Terengganu - Klang
mase bertolak : 10p.m, 2 dec 2009
mase ketibaan : 5p.m, 3 dec 2009

hurmmm..korg kire la..bape jam ek???
aku baget 19jam kowt....dari terengganu ke KL..
ambik ko...19JAM KOWT!!!....dah boley sampai oversea tu kalau naik flight...
cite nyer bermula camnie.....

al kisah.....toibbb....
perjalann burmula lancar dari kemaman....
sampai ke kaw maran...tiba2..dlm kelajuaan 120kmj...
kreta aku nie tiba2 bergurau ngan aku...dye free gear...
ok2....dlm hati aku...relax wahai kereta ku...jgn merajuk kt cini...jauh lagi perjalann aku nie...
then 5km selepas tu...gear aku dah free...tak nak masuk gear dah...
deammmm....
aku stuck kt maran....
kereta aku hanya mampu bergerak pada kelajuan 20KMJ SAHAJA....
nsb baik lagi 1km ader perhentian rehat maran...
so park kt citu lue...

tipon la higway punya pronda...
tunggu sejam...sampai la pronda tersebut....
tnye dye..
"tak ley toing ke???"
dye jwp takley..coz pihak dorg akan tolong kalau stuck kt tgh jln jer...
n kalau dah ader kt hentian rehat nie...ktrg dah caj kamu dah selamt...
demm...mampus aku..nak wat cam mane nie??
ayah aku suh bwk slow2...

dari maran ke temerloh....
perjalan yg hanya ambik aroud 30mnt....
aku ambik mase around 2 jam...hah...
HAMBIK KO....2 JAM TU..mane tak nyer bwk 20kmj....aku rase naik baskal lagi laju kowt...
so lepak termerloh..makan rehat...jln balik...benti kt hentian lancang...
sama gak...perjalann yg perlukn 30mnt lebih ambik mase 2 jam...
sampai lancang...around kul 5pg...
tido jap...around kul 645...gerak semula...masuk pekan karak...
cari bengkel...
jumpe bengkel...tp tak buka lagi..yela..
kul 8..mane nak buka bengkel..tunggu punya tnggu punya tuggu..
sampai la tokey kedai nie...kul9 dye buka kedai...
cite2 ngan tokey tu..
tokey shat???
lama tak nampak tokey..
hahahah...cam kenal la pulak duk tanye camtu...gurau jer...
aku dah agak gear box aku rosak...
huhuhuh...tnye dye..tukar gear box bape lame???
2jam dengan selambernyer dye jwp...bapak aku ckp..on jer...
dari kul 9..kul 3 baru siap kete aku...
adoi...haram j tul..kate 2 jam....6jam kowt....
huhuhu....maka kul 3p.m siap la kete aku..n kembali beraksi di jlanan...
kul 5p.m...aku tiba di rumah aku ngan selamat....betul2 mencabar perjalann kali nie...

pg sblm aku bertolak tu...strter kete ayah aku rosak...coz masuk air..banjir kt tganu...tu dah kene rm300...mlm smlm kete aku lak rosak...
abis rm1460...huhuhuh.....ambik ko.total baiki kete jer around 1800...
huhuhuh...nsb baik ayah aku baya...
kalau ayah aku takder...mmng aku redah balik klang bwk 20-30kmj tu

hahahah...kompem mlm nie baru sampai kalau bwk camtu....uhuhuhu

pomen tu kate punca problem sbb minyak gear box tu...
minyk tu baru tukar kowt..merah la kale dye..huhuhu...dye kate
brand top1 tak bags...kalau nak gune..gune nasa punya...

aku tak tau nak cite ape dah....nnt aku upload gamba2 dye...huhuhuhu

3 comments:

Anonymous said...

oho...sian ko...len kali singgah arr umh aku, kt maran tuh...hehe...smuge bersabar bnyk2 lar yea...
~aku yg brnma shida...haha~

RyuJi SaTo said...

hahaha....singgh umah ko pun bukn dpt pe pun...kalau dpt duet ley gak aku singgh...

Myth said...

haha~~
lenkali bawak beskal yang xde gear...

Boleh try usya2 post lain:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...