Wednesday, May 19, 2010

PPUM


salam kt reader2 sekalian...
tak tau nape...rase mls jer nk update blog...tp gagahkan jugak untuk menaip..eheheh..dah lama nk update bende alah ini..tp tak thp kemalasan yg amat tinggi....
hari jumaat lepas, mak aku buat operation....pembuangan ovari w'pun tak rela...kesan dye....
monopos la..ape lagi....so mak aku skunk nie da monopos di usia 43 kowt..kalau tak silap la...umo dye tu..around camtu la....
punca, untuk membantutkan hormon dlm badan supaya cancer mak aku tak merebak...
cara, dye tebuk 3 lubang...kalau korg tgk gamba kt atas...yg aku tanda X kale merah tu....camera di masukkn ikut mulut....segala peralatan lain di masukkan melalui 3 lubang yg ditebuk....
so hari jumaat lepas...maka kekal kami 4 beradik..di mana aku tak mungkin dpt adik kandung baru dah....
waktu paling buat aku rase tak snng time operation ritu...doc kate pembedahan akan mengambil mase yg singkt around 30mnt jer doc ckp...
aku masuk bilik menunggu bedah pukul 11.45 camtu ar....
12.15 tak kuar
1230 tak kuar lagi
aku dah mula pikir mcm2...huhuh
1.00 tak kuar jugak lagi..makin aku resah....
130 pun tak kuar ag....
1.45 camtu ayah n adik2 aku baru sampai......coz dari awl aku n kakak aku je yg tunggu...
lepas ayah aku sampai aku kuar jap..ambiik angin....
2.15 aku masuk balik...tgk ayah aku takder...
upnyer dah kuar n kembli ke wad....

selama 2 jam lebih aku tunggu kt situ...sempt jugak aku melihat gelagat 2 family yg mencambut kelahiran baru...amt gembira pasangn mereka menyambut baby tu....
azam berkumandang di dlm bilik menunggu itu...so aku tau la..baby tu baby boy...
allahuakbar.. allahuakbar....
lailahaillah....
akhirnya azan....kedengaran tangisan bayi...aku turut merasa gembira...nk intai baby tu..tp tak nampk...heheh
takpela....nnti turn aku lak....hehhehe
sedih bile tgk org dpt baby baru..tp aku dah tak ley dpt adik baru...
so tnggu aku kawin la nampk gaya nye...tp tah bila la aku nk kawin..lambt ag...
dah la aku nk suke baby...huhuhu

hurmmm...
yg tertanye2 mak aku cam mane...mak aku chat jer...ok je skunk..dah ader kt umah...
allhamdullilah...takder bnde2 buruk berlaku lagi....

so sampai sini jer cerita aku yg tak bape best nie...

salam dan selamat beramal

2 comments:

ViniL said...

bob... at least untuk kebaikan mak ko gak... ada hikmah semua nih... hope ur mother recovery cepat.. amin..

StrewberiManis =) said...

Semoga makcik cepat sembuh =)

Boleh try usya2 post lain:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...