Tuesday, June 9, 2009

cuti2 Malaysia

Post kedua dlm mase 1 jam tuk ari nie...
so skunk aku nak cite kt korg pasl aku balik kg 3 4 dari seblm nie
bermula dari hari khamis--isnin
khamis:
takder ape2 perkara menarik....
sehingga hari ahad....ktrg p jaln2 coz segala urusan telah pun selesai...
so pada seblh pagi 
aku ambik kesempatn p stadium terengganu yg bernilai RM300 juta yg telah runtuh minggu lepas...so ape lagi snap la sekiping dua kt situ.....
so ni la gamba dye....
ingt nak edit ckit gamba nie....tp mls....
cite pasl stadium nie ader la bende klakar yg aku bace dari msg kazen aku...
dye kate punca utama staduim nie runtuh adalah punca dari ultraman lawn raksaksa pada mlm sblm runtuh tu...
adoi...
siap dah ader org edit vidoe takley bla tu...tunjuk ultrman lwn raksaksa....
hameh tul....
nie gamba aku....kalu ko tgk....kedudukn aku n stadium tu camdekat jer...tp sebnrnye jauh gile....coz polis dah letak kaw larangn..takley nak masuk..so snap dari jauh jer la...tp ok per kan??
ramai gak yg singgah tgk staium nie....sume org luar...
nie gamba kakak aku n aku..gamba nie di ambk oley mak aku.;...
so pas jer p stadium destinasi ktrg ialah taman tamdun Islam...
ktrg singgh kt masjid kristal nie....
kt area msjid kristal nie ader satu tmpt replika masjid yg famos kt seluruh dunia...
sume kecik...
dlm skala 1:50 kowt..kalu tak silap la....
sume masjid ader...
tp ktrg tak msuk coz di caj RM10 satu kepala.....
nie la msjid kristal tu....aku ingt bsar...upenye2 kecik jer....hurmmm..
tgk dar jauh cam besar jer...
ni lak gamba mak ak n adik bongsu aku
tgh otw nak balik tu.....jumpe la sejenis pengakutan nie....sempat....yg nie pun jadi...
adoi
pas p masjid kristal singgh sat kt pasar cabang 3....
aku tak tau nape cabang 3...coz aku tak nampak ape2 cabang pun kat ctu..hahahahah
nie aku na kenl kat kazen aku gak kowt....hehehehehe...
so nie la tujuan utama ktrg balik kg....
n p majlis pertunagn dye ni la.....
tp time nie aku tk der coz aku  p beki kete....
kete aku ley wat hal la pulak
adoi....
drive syarf punya bering pecah..kene la ganti
melayang RM250....arghhhh
nasib bek bukan duet aku pun...hahahhahahah


so nie aku nak kenal kan kazen2 aku....tp tak la sume 
baru 3 family kt citu....
nak kenalkan ke??/kalu korg nak kenal ko PM la aku ek...hahahaha...
nnti aku kenal kan....
mls lak nak taip banyk2......

so tu jela cite aku time cuti nie.....
aku smpai kt umah aku pukul 6 ptg tadi....
dari strt masuk highway lebuh raya pantai timur...
meter kete aku strt menujukn kt 140km/j-150km/j
mak aku pun tak bunyi....
so aku pun layan jer la....
hahahahahaha...
speed trap???
gua tak takt coz no plat kete tu dah di stting anti-speed trap....
hahahahahaha....
so kompem tak kene speed trap....
sape2 yg nak tnye cam mane tu....
korg PM aku gak..
nnti aku aja....
ader jual kt kedai2 accsories.....pasang jer kt depan kete korg....
kompem selamt....
so dah tak tau nak ckp per dah...korg pun pikir la snedri.....

----penat tak abis lagi-----





1 comment:

M.YAZID said...

bro ryuji..ajar aku macam mane aku nak besarkan aku punyer blog.. hoho.. menarik bro blog ko.. ajid87@gmail.com

www.yazlife.blogspot.com

Boleh try usya2 post lain:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...