Friday, June 12, 2009

I LovE Ubuntu...

boley main2 camnie....aku suke kalu nak drag file....cantik....
kite ley main tarik2...BEST!!!

firstly i wanna say thanks to ubuntu manual.org admin coz give me feed back....
its help so much....
kepada sape2 yg baru nak berjinak ngan linux cam aku nie...
boley buka manual nie
kt citu banyk bende yg aku belaja...
cara nak install package..n macam2 lagi.....
dgn bantuan admin ubuntumanual.org nie aku banyk belaja...
dari grafik cam haram jadah...skunk dah grafik dah tip-top
dari takley play video n lagu....skunk dah boley play....
n cara2 nak gune ym kt linux....untuk pengathuna korg aku tulis post nie dari OS Linux aku...hhehehhe....
kalau dah paham gune bende alah nie tak la ssh sgt....
tp bnyk lagi yg aku tak selongkar....
aku rase baru 1%-5% aku selongkar pasl linux nie....
n aku perlu banyk baca forum untuk mantapkan pengatahuan aku pasl linux nie....
mane la dah power gune ubuntu nie boley try gune kubuntu lak....
ape beza dye ek???
ubuntu= awk yg buntu
kubuntu = aku yg buntu kowt
hahahahahahah....
gmba kt atas tu adalah salah satu efek dye..cantik gile.....
kalu ko nak tgk efek dye lagi jelas terang n nyata...
korg buka youtube pastu search la ubuntu linux...
nnti korg tau nape aku nak try sgt linux nie....
kalau nak bezakan windows punya efek n linux punya efek...
linux punya memang tiptop....

----dah mula jatuh cinta ngan linux---

5 comments:

dotblogspotdotkom said...

la nih pun pakcik guna Ubuntu tu...baru nak tgk2..tak reti mana pun...huhuhuhu ...tp ok la.... game pun byk juga....dok main mahjong je la...tu yg reti...huhuhuhu

RyuJi SaTo said...

hehehehe...
aah game dye banyk gak....
sy suke main sudoku...
hehehehhee

ViNiL said...

yeahh... effect pakai pinux mmg best...

just serabut skit nak handle n wat keje je awal2..

kalau tak nak bagi kawan pinjam laptop aku suggest install la linux nih.. hahah

p/s : pernah pakai satu ketika dahulu.. haha tapi ngaku kalah~~

shiqin ghazali said...

agak plik gk bnda ni..
hehhe.. tp pkmbngan yg bgus..
well done

RyuJi SaTo said...

viniL- aku still lum mengku kalah...n aku dh guna 3 kali sblm nie...di sbbkn takder org aja...aku ngaku kalah...nie dah ader org ngajar...aku blm ngaku kalah lagi...hehehehe

Boleh try usya2 post lain:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...