Monday, June 29, 2009

Blogger MLM part2....

setelah dua org ckp dye tak paham....
aku terangkan sekali lagi...
ok2.....frst....aku nak kasi tau...
ape kegunaan bende ini???n ape yg dikatakan backlink tadi....
backlink nie aku mls nak cite panjng..kalu korg nak tau gak ko google sendiri....
kegunaa bnde nie adalah untuk mempromosi blog kite n kawan kite secara tak langsung.....
cam mane??????
tak paham lagi??????
hurmmmm..aku tak tau korg tak paham tang mane.....
ok....
aku bagi contoh....ini aku punya.....





k....next org yg setrusnya aku ambk contoh yahoo, akan buat cam nie..just copy n paste dari bende di atas.....then naikkan rank dorg....

so org kedua akan jadi camnie....






jgn lupe url korg tau...nnti sia2 jer.....
n org ketiga aku ambik contoh mypace....then akan jadi camnie....


dah la seterusnya.....so aku nak terangkan sedikit pasal backlink tadi....
so kite ambik contoh aku sendiri....
aku telah menyebarkan kepada lebih dari 5 org.....n kalau 5 5 org tu buat camnie
backlink dye akan jadi camni.....

time posisi korg di10, jumlah backlink = 1 kerana hanya kawan korg still lum post ape2 mengenai bende nie.....
Posisi 9, jml backlink = 5 (kenapa 5??coz kawan korg dah sebarkan bende nie kt 5 org lagi kwn dye...)
Posisi 8, jml backlink = 25 (n seterusnya akan terjadi coz kawan kepada kwan ko telah mempromte link blog ko n blog aku)
Posisi 7, jml backlink = 125
Posisi 6, jml backlink = 625
Posisi 5, jml backlink = 3,125
Posisi 4, jml backlink = 15,625
Posisi 3, jml backlink = 78,125
Posisi 2, jml backlink = 390,625
Posisi 1, jml backlink = 1,953,125\

n lagi banyk kawan2 korg post...lagi banyk backlink...dlm erti kate lain
kalau kawan2 korg tgk post nie...myb dorg akan rase nak click kt link tu....
so dlm mase yg sama dorg boley promte blog dorg n promte blog kite gak.....
so tu adalah function utama dye.....iaitu dgn care promte blog kite sambil promte blog korg....
n untuk memastikan backlink anda berjaya memcecah tarfic yg tinggi korg kene strt dari posisi ke10.....

hurmmmmm.......
agak panjang penerangn ini....
kalau tak paham gak....
aku tak tau la....
korg buat jer la cam dlm contoh tu......
uhuhuhuhuhuhuhu........

---entry yg panjang---

12 comments:

syed_dinie said...

ak phm...haha
kena charge ke?

dotblogspotdotkom said...

oooo... oo je le walaupun aku tak paham.. huhuhuhu

syed_dinie said...

bob,ak dah wat mcm arahan 2...ak dah post kt blog ak..
tp ble ak klik ak punye link 2,tiba2 kuar blog ko...
cmne 2?
pening2

RyuJi SaTo said...

aku rase ko letak url aku kowt...
kalau tak cam mane lak boley kuar ko punya....
aku tak tau ape yg korg tak pahm???
backlink ker???
aku rase korg kene banyk google la pasl internt nie...banyk istilah2 korg tak tau nie...

khaL_eLLa said...

masih nggak ngerti dong... huhu.. takpe la.. sian kao.. pnat explen panjang2... huhu

syed_dinie said...

btlla...ak lex url perjalanan illusion...
still kuar blog ko..
huhu

RyuJi SaTo said...

lex????
ape masuk ko lex????
perjalan illusion spatutnye ko letak url nie...
http://syeddinie.blogspot.com
ko tau tak url tu aper???
hahahaah

su said...

ermm..paham2...tp mcm susah cket ek? hehe..

RyuJi SaTo said...

hahahaha....setelah skian lama...
akhirnyer ader gak org yg paham....
kepada ckg su...
tq tq....
sejuk ckit dgr coz ader yg paham....

iLLusion dinie said...

haha..
dah blh dah..
"lex" 2 maksudnye letak...
ade phm?
hehe

RyuJi SaTo said...

hahahaha...ko mesti tak letak url ko kan???
ko p letak url aku watpe???adoi....

shiqin ghazali said...

adoyai..
haha.. aku phm..
n then.. nnti aku wat k..

Boleh try usya2 post lain:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...